Advarsel: Putin vil ødelægge EU indefra ved valget

EU indefra
Putins trojanske heste vil ind i de europæiske institutioner og ødelægge EU indefra til det kommende valg til Europa-Parlamentet, siger Polens vicejustitsminister Krzysztof Śmiszek. Privatfoto.

WARSZAWA: Polens vicejustitsminister advarer mod Putins trojanske heste, der vil ødelægge EU indefra til det europæiske parlamentsvalg.


Putins trojanske heste vil ind i de europæiske institutioner og sprænge dem i luften – og ødelægge EU indefra til det kommende valg til Europa-Parlamentet søndag, den 9. juni. Så klar er advarslen fra Polens vicejustitsminister Krzysztof Śmiszek. Han advarer direkte mod at stemme på modstandere af EU.

– Putins trojanske heste i Europa vil gerne ind i de europæiske institutioner og sprænge dem i luften indefra. Jeg tror, at det er Lov og Retfærdighedspartiets og Konføderationens idé at være til stede i Europa-Parlamentet for at vende op og ned på det europæiske projekt, siger vicejustitsminister Krzysztof Śmiszek i en samtale med Polsat News.

Ødelægge EU indefra

– Efter min mening er det kommende valg det vigtigste valg til Europa-Parlamentet i de seneste par årtier. Fordi vi er truet af en bølge af højreorienteret, brun populisme, siger den polske minister. Han mener at PiS-kandidaterne er trojanske heste for Putin.

– Vi vil forsøge at overbevise polakkerne om at vores vision handler om et Europa, der integrerer, siger han.

Ifølge vicejustitsministeren handler det kommende valg til Europa-Parlamentet om at vælge mellem et stærkt EU eller at være tættere på Putin.

Valg mellem Putin og EU

– Vi vil de vestlige værdier, der er baseret på demokrati, menneskerettigheder, integration, respekt for nationale identiteter. Der er også en anden mulighed, at vi trækker os ud af EU.

– Når jeg ser på de sidste ugers aktiviteter i Konføderationen eller i Lov og Retfærdighed (partier i Polen, red), tror jeg, at dette er idéen med deres kampagne, med deres tilstedeværelse i Europa-Parlamentet – at vende op og ned på det europæiske projekt, at sprænge EU i luften, og blive ved med at sætte en kæp i hjulet for integrationen. Det er efter min mening deres politiske dagsorden, siger vicejustitsministeren.

(Fortsættes under)

Afsløring af russisk samarbejde med højreekstremister

Putins højreorienterede venner

Udtalelsen kommer efter, at flere og flere højreradikale afsløres med tætte relationer til Rusland. I Tyskland er det blevet afsløret, at det højreradikale parti Alternative Für Deutschland (AFD) har tætte relationer til Kreml, og partiet bruger et manifest der udarbejdet i samarbejde med Kreml. Men også i andre lande, ser man højreradikale grupper der er modstandere af EU, stille op og Putins sag. Ifølge manifestet fra Tyskland, handler det om at skabe splid i Europa, ikke mindst med afsæt i illegal indvandring fra Asien og Afrika. Rusland sender flygtninge til Hviderusland/Belarus, for at sende flygtningene ind i EU via Polen.

Advarsler mod Danmark

Rusland har de seneste dage truet Danmark, og politiets og forsvarets efterretningstjenester har i weekenden advaret mod flere hybrid angreb på Danmark. Det gælder hacking, hærværk mod symboler, ildspåsættelser og andre aktiviteter, der kan forstyrre den danske infrastruktur eller true sikkerheden på anden måde.

LINK: Advarsel fra PET og FE om Rusland 5. maj

EU indefra eller ej. polennu.dk har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.