Polen indfører bufferzone i grænseområder

Polen indfører med virkning fra torsdag, en særlig bufferzone der skal hindre illegale emigranter i at komme ind i Polen og EU via Moskva og Minsk. Foto: Polsk politi.

WARSZAWA: Fra torsdag indfører Polen bufferzone i grænseområderne op til den polsk-hviderussiske grænse, oplyser indenrigsministeriet.


Polen indfører nu en særlig bufferzone i grænseområderne op til Hviderusland/Belarus. Det sker som et led i kampen om at hindre illegale emigranter fra Afrika og Asien i at komme ind i Polen og EU. Alene i år, er der pågrebet næsten 15.000 person i forsøget på at komme ind i Polen. Der har også været flere voldsepisoder med emigranter, og seneste blev en grænsevagt stukket ihjel. Med den nye bufferzone, styrker sikkerheden ved grænsen og sikkerheden for soldater og grænsevagter, siger kilder i den polske regering.

Polens indenrigs- og administrationsminister, Tomasz Siemoniak, underskrev onsdag eftermiddag et dokument om den særlige bufferzone. Forordningen er gældende fra torsdag, og foreløbig i 90 dage.

Bufferzonen: Fra 200 meter til 2 kilometer

(Fortsættes under)

Polen sender flere soldater til grænsen mod Belarus

Bufferzonen betyder, at det bliver forbudt at opholde sig ved grænsen til Hviderusland på en strækning der er 60,67 kilometer lang ved grænseovergangene i Narewka, Białowieża, Dubicze Cerkiewne og Czeremcha, oplyser indenrigs- og administrationsministeriet. På en 44 kilometer lang strækning er det forbudt at komme nærmere grænsen end 200 meter. I de resterende 16 kilometer, der går gennem en naturpark, er bufferzonen på op til 2 kilometers afstandsbegrænsning.

Bufferzonen omfatter ikke turistbyer og stier, så den nye forordning ikke påvirker turismen i det naturskønne område.

Szturm na granicę. Kobiety i dzieci zastąpili bandyci | NIEBEZPIECZNE ZWIĄZKI

90 procent af illegale flygtninge har russisk visum

https://x.com/MSWiA_GOV_PL/status/1800471272406818820