90 procent af illegale flygtninge har russisk visum

Polens statsminister Donald Tusk siger, at mere end 90 procent af de illegale flygtninge har russisk visum. De kommer til Moskva, og sendes videre med tog eller bil til Hviderusland, og sendes derefter ind i Polen. På en pressekonference sagde den polske regeringsleder også, at yderligere tre personer er anholdt for at lave sabotage i Polen på vegne af den russiske sikkerhedstjeneste. I går fortalte Tusk om ni anholdelser. På billedet ses Donald Tusk (tv.) sammen med udenrigsminister Radoslaw Sikorski. Foto: Krystian May/KPRM.

WARSZAWA: Mere end ni ud af ti illegale flygtninge i Polen har russisk visum, siger Polens statsminister. Yderligere tre personer er anholdt for russisk sabotage.


Ni ud af ti illegale flygtninge i Polen har russisk visum. Tre personer er blevet anholdt tirsdag, for sabotage for Rusland. I forvejen var ni personer blevet anholdt. Polens statsminister giver Rusland skylden for det store flygtningepres, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

(Fortsættes under)

Ni anholdt for at lave sabotage for Rusland

Med russisk visum til Polen

– Vi har fået bekræftet – og det er et meget bekymrende scenarie – at presset på Polens østlige grænse ikke er som følge af spontan migration af mennesker, der flygter fra forskellige lande. Mere end 90 procent af dem, der krydser den polske grænse ulovligt, er personer med russiske visa.

– I går fortalte jeg om anholdelsen af ni personer, og i aften blev yderligere tre personer tilbageholdt, siger statsminister Donald Tusk tirsdag.

– Tjenesterne arbejder meget effektivt med at stoppe forsøg på sabotage og sabotage i Polen og i vores nabolande, sagde Tusk.

– Vi vil informere så meget som muligt om aktiviteterne i vores tjenester, situationen er under kontrol, og effektiviteten af tjenesterne er virkelig imponerende, og den holdning står jeg ikke alene med, sagde regeringschefen.

Mange fra Afrika – Rusland står bag

– Det er den russiske stat, der står bag organiseringen af rekrutteringen, transport og forsøgene på at smugle tusindvis af mennesker, sagde statsministeren. Han tilføjede, at det hovedsageligt er folk fra Somalia, Eritrea, Yemen og Etiopien, der ankommer med fly gennem “et af de arabiske lande” til Moskva, hvorfra de sendes videre ad landeveje eller med tog til Hviderusland.

Afsløring af russisk samarbejde med højreekstremister

Russisk visum eller ej. Vi har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 eller DKK 500,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.

15 EU-lande vil have ny migrationspolitik i Europa

LINK: Polens nyhedsbureau PAP (kun polsk)