Polen indgår ny aftale: Mere militært isenkram

Polen og Sydkorea indgår ny aftale om handel, service og produktion af militært isenkram. Det har landenes forsvarsministre bekræftet efter et møde i Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen og Sydkorea indgår ny samarbejdsaftale om køb, service og produktion af mere militært isenkram.


Polen og Sydkorea har indgået en ny aftale om køb, service og produktion af kampvogne, jagerfly og andet militært isenkram. Det bekræfter den polske vicestatsminister og forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz.

Aftalen betyder også, at Polen begynder at producere koreanske våben, herunder kampvogne.

– Vi vil producere K2-kampvogne i Polen, sagde den polske forsvarsminister lørdag, efter møde sin koreanske kollega fredag.

– Polen vil også opbygge et servicecenter for koreansk udstyr, både det der er købt til vores behov og til andre europæiske lande, f.eks. Rumænien, sagde ministeren. Han takkede også den koreanske delegation for deres klare løfter om at sikre den hurtigst mulige levering af det militære isenkram.

(Fortsættes under)

Statsminister: Det minder mere og mere om en rigtig krig

Beskyttelse af grænser

Men der er også blevet aftalt sikkerhedssamarbejde på andre områder, ikke mindst når det gælder sikring af grænser. Syd- og Nordkorea har været delt siden afslutningen af Anden Verdenskrig. Polen har store problemer med grænseoverløbere fra Hviderusland/Belarus og Rusland.

– Vi vil også trække på de erfaringer man har i Sydkorea om grænsebeskyttelse, sagde den polske minister Władysław Kosiniak-Kamysz. Han henviste blandt andet til de sydkoreanske erfaringer med at bruge kunstig intelligens inden for grænsebeskyttelse.

Grænsen mellem Nord- og Sydkorea har været en strid siden Anden Verdenskrig, og Sydkorea har siden – tvunget af omstændigheder – været en stor producent af militært isenkram.

Største militærmagt i Centraleuropa

Shin Won-sik, der er Sydkoreas forsvarsminister, siger at Korea ønsker at være en strategisk partner for Polen.

– Nu vil vi hjælpe Polen med at blive den største forsvarsmagt i Centraleuropa, sagde Shin Won-sik.

 

Forsvarsminister: Ingen problemer med at finde soldater

Vi har fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak.

LINK: Yderligere oplysninger (polsk)