Stor utilfredshed i regeringen med nytårsshow på TVP

Nytårsshow
Polsk TVP blev udsat for et hacker-angreb, da kampen mellem Holland og Polen blev fløjtet i gang. Arkivfoto.

ZAKOPANE: Det årlige nytårsshow på den regeringskontrollerede tv-station TVP, har udløst massiv kritik i regeringen efter et LGBT-stunt.


Der er stor utilfredshed i den polske regering, efter at den regeringskontrollerede tv-station TVP sendte sit traditionelle nytårsshow nytårsaften. Helt traditionelt blev det dog ikke. Blandt kunstnerne var det amerikanske popband Black Eyed Peas. De havde iført sig LGTB-armbind i protest over forholdene i Polen.

Det fik den polske vicejustitsminister Marcin Warchol til tasterne:

– LGBT-promovering på TVP. Det er vanære. Det er ikke en nytårsaften med drømme, men en nytårsaften med afvigelser, skrev han på Twitter. En anden viceminister skrev:

– Homo propaganda på TVP for en million dollars, skrev vicelandbrugsminister Janusz Kowalski. De kommer begge fra den yderste fløj i Forenet Højre regeringen Solidarna Polska, der ledes af den kontroversielle justitsminister Zbigniew Ziobro. De er også hardliner i bekæmpelsen af den såkaldte LGBT-ideologi, som regeringen advarer om.

Regeringens anti-LGBT-holdninger fik Spice Girl-sangerinden Melanie C til at aflyse få dage før sin planlagte deltagelse i TVP nytårsshow.

(Artiklen fortsætter under)

Melanie C melder afbud til TVP-show nytårsaften

LINK: Melanie C melder afbud til TVP-show nytårsaften

Forklaring efter nytårsshow

Sangeren fra det amerikanske band skrev efter koncerten:

– Vi er Black Eyed Peas … eller du kan sige Black Eyed Peace, fordi vi er for fred, lighed, harmoni. Vi er ikke Black Eyed PiS, skrev Will.I.am efter koncerten.

– Vi står for lighed, kærlighed, tolerance, fællesskab. Nogle gange skal man ud at møde folk, der ikke har de samme synspunkter. Det skal man gøre for at lære dem om forskellighed, og inspirere dem til tolerance, skrev han.

TVP nytårsshow blev set af 8,3 millioner mennesker lørdag aften.