Tyskland hjemkalder – sender ny ambassadør til Polen

Ny tysk ambassadør til Polen: Den tyske ambassadør Thomas Bagger (tv.) er hjemkaldt af Tysklands udenrigsminister Annalena Baerbock, og udnævnes til chef i Udenrigsministeriet. Bagger tiltrådte som ambassadør i Warszawa som ambassadør i juli sidste år, efter at have været udenrigsrådgiver for den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier. Her ses han sammen med den polske og ukrainske forsvarsminister. Foto: KPRM.

BERLIN: Tyskland hjemkalder og sender ny ambassadør til Polen. Udnævnelsen skal dog først godkendes af den tyske regering.


Tyskland sender ny ambassadør til Polen. Det skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung. Den nye ambassadør bliver Viktor Elbling, der er 64 år og tidligere ambassadør i Italien. Formelt skal den tyske regering dog først godkende udnævnelsen, hvilket anses for at være en formalitet.

Chef i udenrigsministeriet

Den tyske ambassadør i dag, Thomas Bagger, er blev hjemkaldt af Tysklands udenrigsminister Annalena Baerbock og udnævnes til chef i Udenrigsministeriet. Bagger tiltrådte i Warszawa som ambassadør i juli sidste år, efter at have været udenrigsrådgiver for den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier.

Ny ambassadør til Polen

Den kommende ambassadør Viktor Elbling begyndte sin karriere i det vesttyske udenrigsministerium i Bonn i slutningen af ​​1980’erne, og har haft flere ledende stillinger i Udenrigsministeriet i Berlin. Han har arbejdet med klima, energi, finansiering og økonomisk politik.

Han var Tysklands ambassadør i Mexico og Rom fra 2014 til 2018.

Der er ingen oplysninger om, præcist hvornår at Tyskland sender ny ambassadør til Polen.

Tyskland vil tillade Polen at sende kampvogne til Ukraine

LINK: Tyskland vil tillade Polen at sende kampvogne til Ukraine