Ukraines Zelensky mødtes med sin polske kollega

Zelensky i Polen
Ukraines præsident Volodymyr Zelensky på et to timer langt privat møde med hans polske kollega Andrzej Duda, i Rzeszow, som Zelensky kalder for redningsbyen. Jakub Szymczuk/KPRP.

RZESZOW: Ukraines præsident Zelensky mødtes med sin polske kollega Duda, da han kom til Europa efter besøg i Washington.


Ukraines præsident Volodymyr Zelensky er tilbage i Kiev efter besøg i Washington, hvor han blandt andet mødtes med den amerikanske præsident Joe Biden i Det Hvide Hus. Præsidenten – der er udråbt som Årets Navn 2022 af Time Magazine – talte også i Kongressen i USA.

LÆS OGSÅ: Årets Person 2022 (Time)

Privat møde med Zelensky og Duda

Volodymyr Zelensky rejste med tog til Polen, og blev eskorteret af amerikanerne til et ventende amerikansk fly, der bragte den ukrainske præsident og hans følge til USA med Air Force III status.

Torsdag kom Zelensky tilbage til Polen, hvor han landede i Rzeszow i det sydøstlige Polen – cirka 50 kilometer fra grænsen til Ukraine i retning mod Lviv.

I Rzeszow holdt han et to timer langt privat og uofficielt møde med sin polske kollega Andrzej Duda. Zelensky skrev om turen:

– På vej hjem mødtes jeg med Ukraines ven, Polens præsident Andrzej Duda. Vi diskuterede strategiske planer for fremtiden, bilaterale relationer og samarbejde på den internationale scene i 2023.

– Tak for din urokkelige og kraftfulde støtte, skrev Zelensky om Duda.

(Artiklen fortsættes under)

Redningsbyen

Ukrainske embedsmænd omtalte i forbindelse med besøget, byen Rzeszow som redningsbyen. Det er en officiel titel, som Zelensky døbte byen allerede tilbage i maj, som en anerkendelse af byens rolle i forbindelse med forsyninger og anden hjælp til Ukraine.

Lørdag – juleaftensdag – er det ti måneder siden, at Rusland angreb Ukraine igen.

Polen gør klar til flere flygtninge fra Ukraine

LÆS OGSÅ: Polen gør klar til flere flygtninge

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

Støt polennu.dk og få mere viden