Polen gør klar til flere flygtninge fra Ukraine

Flygtninge fra Ukraine
Danmark øger udviklingsbistand i Ukraine i finansloven for 2024, oplyser Udenrigsministeriet fredag i en meddelelse. Foto: LAPP PRESS FOTO.

WARSZAWA: Polen forbereder sig på en ny bølge af flygtninge fra Ukraine på grund af vinteren og en bombet energiforsyning.


Polen gør klar til at tage imod flere flygtninge fra Ukraine. Det meddelte Polens indenrigsminister Mariusz Kaminsk.

– En ny bølge af flygtninge fra Ukraine kan komme til Polen som følge af energiproblemer og eskaleringen af de ​​russiske angreb. Rusland angriber konstant de ukrainske kraftværker for at begrænse elektriciteten og for at tvinge ukrainerne til at give op. Men trods dette er trafikken ved Polens grænseovergange til Ukraine ikke steget markant endnu, siger ministeren.

(Artiklen fortsættes under)

IAEA: Kraftige eksplosioner på atomkraftværk i Ukraine

 

Fredag blev der holdt møde mellem statsministeren og indenrigsministeren om indsatsen for at give flygtninge en bolig, adgang til sundhedspleje og humanitær hjælp sammen med repræsentanter for lokale myndigheder. Polens statsminister skriver på sin hjemmeside, at ”Polen er klar til at hjælpe dem, der bliver tvunget til at søge ly i vores land”.

– I alle regioner har vi oprettet særlige modtagelsessteder for at yde støtte til dem, der krydser de polsk-ukrainske grænseovergange, hedder det i erklæring fra statsministeriet.

Millioner af flygtninge fra Ukraine

Siden den 24. februar har Polen taget imod næsten 8 millioner mennesker, der er flygtet og kommet til landet fra Ukraine. Det skønnes at cirka 1,3 million af dem, opholder sig i Polen.

 

Protester mod ambassader i Warszawa og København

Flere nyheder fra Polen på dansk? Det vil vi gerne. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.