IAEA: Kraftige eksplosioner på atomkraftværk i Ukraine

Polen_udpeger_tre_mulige_placeringer_af_atomkraftværk_0
Kraftige eksplosioner ved atomkraftværk i Ukraine. Samtidig advarer ukrainske efterretningstjenester om iscenesatte angreb på kritisk infrastruktur tæt på grænserne til EU. Billedet er ikke fra Ukraine. Arkivfoto.

WARSZAWA: Kraftige eksplosioner på atomkraftværk. Advarsler om iscenesatte angreb på infrastruktur i områder der grænser op til EU-lande.


Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) har meddelt at der er sket kraftige eksplosioner lørdag aften og søndag på det russisk kontrollerede atomkraftværk Zaporozhye i Ukraine. Det er Europas største.

– Strålingsniveauerne er normale, hedder det i meddelelsen fra IAEA, der følger udviklingen på det ukrainske atomkraftværk.

(Artiklen fortsætter under)

Rusland giver ukrainske missiler skylden for eksplosionerne på det ukrainske atomkraftværk.

LINK: Det Internationale Atomenergi Agentur (IAEA)

Advarsler om iscenesatte angreb

Ifølge HUR vil der “i den nærmeste fremtid” finde en række terrorangreb sted i Hviderusland. Det vil ske i form af iscenesat angreb/terror mod kritiske infrastrukturfaciliteter. “Hændelser” vil finde sted i det område der grænser op til EU-lande og Ukraine. Ideen skulle være at give f.eks. Polen eller andre skylden, som dermed kan retfærdiggøre et russisk eller hviderussisk modsvar.

Den ukrainske efterretningstjeneste HUR oplyser til polske medier, at de russiske specialtjenester er ansvarlige for udviklingen og gennemførelsen af ​​planen, mens det hviderussiske KGB er informeret om operationen.

Undersøgelser af eksplosion i Polen færdig

Polakker, ukrainere og alverdens efterforskere, har nu afsluttet undersøgelserne på nedfaldsstedet for et ukrainsk antiluftskyts missil i Przewodow i tirsdags. To polakker, en lagerchef og en traktorfører blev dræbt. En ulykke, der satte spekulationer om et russisk angreb mod Polen – et NATO land i højeste alarmberedskab.

Nedslagsstedet er færdig undersøgt, og tilbage er kun store metaldele, der hentes i løbet af ugen, oplyser myndighederne til lokale medier i Lublin regionen.

 

Støt polennu.dk og få mere viden