Danskerne er vilde med Gdansk viser ny opgørelse

Danskerne er vilde med Gdansk. I 2023 spillede de danske håndboldherrer VM-kamp i Gdansk, og var med til at bidrage til besøgsrekorden i Gdansk. Også Euroskills med dansk deltagelse, var med til at øge antallet af gæster i byen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

GDANSK: Danskerne er vilde med Gdansk, ligesom svenskerne og nordmændene. Men det er der mange andre, der også er. Byen har sat ny besøgsrekord.


Danskerne er vilde med Gdansk. Sammen med nordmænd og svenskere, udgør vi skandinaver den største gruppe af turister i 2023. Det viser byens opgørelse over turismen sidste år. Gdansk havde 4,1 million gæster sidste år. Det er det største antal turister nogen sinde.

De 2,4 millioner overnattede i Gdansk, mens de 1,7 millioner var på endags visit. Tre ud af fire var polakker. Hver anden af gæsterne var turister, viser opgørelsen.

(Fortsættes under)

Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

LÆS: Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

Flest fra Skandinavien

Den største gruppe af udlændinge sidste år var skandinaver, der udgjorde 20 procent af de besøgende. På andenpladsen var det overraskende briterne med 18 procent.

Selv om Gdansk under navnet Danzig tidligere var tysk, så udgør besøgende fra Tyskland kun 17 procent. Øvrige nationaliteter der besøgte Gdansk sidste år: 6 procent fra Holland, 5 procent fra Litauen og USA.

7 procent af byens gæster sidste år kom med fly.

Anden Verdenskrig museum trækker

Den mest populære attraktion i Gdansk sidste år, var Anden Verdenskrigs museet. På anden pladsen er besøgstallet i Oliwa-katedralen, og på tredjepladsen det store parishjul i centrum af byen, Amber Sky.

polens_regering_støtter_byggeriet_af_museum_for_anden_verdenskrig_i_Gdansk

 

Gdansk er Europas fjerde bedste by at bo i

LÆS: Gdansk er Europas fjerde bedste by at bo i

Gdansk og polennu.dk

Danskerne er vilde med Gdansk – og vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Gdynia er til både de mindste og største søfolk

LÆS: Gdynia er både til de mindste og største søfolk