Gdansk er Europas fjerde bedste by at bo i

Gdansk
Gdansk er Europas fjerde bedste by at bo i, viser en ny undersøgelse fra Europa-Kommissionen. København er nummer to på listen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

BRUXELLES: Gdansk er Europas fjerde bedste by at bo i. København er næstbedst, viser ny rapport om livskvaliteten i europæiske byer.


Gdansk er Europas fjerde bedste by at bo i, viser ny rapport om livskvaliteten i europæiske byer. Det er Europa-Kommissionen der har undersøgt liv 83 byer og områder i 36 lande – i og udenfor EU.

I rapporten, hvor det er borgernes syn på deres by eller område der er afgørende, er Zürich topscore med en tilfredshedsprocent på 97. København er på en delt anden plads med sammen hollandske Groningen med 96 procent, men Gdansk indtager fjerde pladsen er det Gdansk med 95 procent.

I bunden af skalaen

I bunden af skalaen er Palermo i Italien, hvor kun 62 procent er tilfreds med livet. Herefter følger den græske hovedstad Athen, Istanbul i Tyrkiet og Tirana i Albanien og Napoli i Italien på de efterfølgende bundplaceringer.

(Fortsættes under)

Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

LINK: Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

Gdansk – bedste by at bo i

Da undersøgelsen sidst blev gennemført var i 2020. Dengang var 97 procent af borgerne i Gdansk tilfredse. Den berømte havneby er kendt for sin fantastiske arkitektur, rige historie, grønne områder og naturen – ikke mindst de mange sandstrande.

Venlig overfor fremmede

Gdansk er også populær blandt immigranter, ligesom tilfældet er i mange andre polske byer. I den nye EU-undersøgelse mener 87 procent af borgerne at Gdansk er et godt sted for fremmed at bo – det er det femte højeste antal blandt byer/områder i de europæiske lande.

(Fortsættes under)

LEDER: Warszawa, Poznan og Gdansk er bedre end London og Paris

LINK: Warszawa, Poznan og Gdansk er bedre end London og Paris

(Fortsættes under)

Gdansk er fjerde bedst i Europa

Gdansk er fjerde bedst – vi vil gerne mere. Vil du med? Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.