Bandemedlem hyret af Rusland til at lave sabotage

Svensk bandemedlem anholdt i Gdansk – mand anholdt i Wroclaw for sabotage bestilt af Rusland. Sabotagehandlinger planlagt over hele Europa, siger polsk udenrigsminister. Foto: MSWIA.

WROCLAW: Et bandemedlem er pågrebet, efter planer om at lave sabotage på bestilling fra Rusland, siger Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorksi.


Et bandemedlem fra en kriminel bande er anholdt efter planer om sabotage mod vigtig polsk infrastruktur i Wroclaw. Sabotagen er bestilt af Rusland, siger den polske udenrigsminister Radoslaw Sikorski mandag. For en uge siden, foretog en enhed fra grænsepolitiet i Gdansk også en anholdelse af et bandemedlem.

Tirsdag vil der komme flere detaljer om anholdelsen i Wroclaw, oplyser ministeren.

Putins bande har indledt sejrsruten mod Berlin

Russiske tjenester bag

– Det var de russiske tjenester, der beordrede ham til at udføre brandattentatet i Wroclaw, sagde han til TVN24. Lederen af Polens diplomater siger at vidneudsagnet fra den tilbageholdte mand viser, at Kreml havde planlagt lignende aktioner over hele Europa.

-Vi har set lignende brandstiftelser over hele Europa, og vi kender til russiske planer om yderligere brandstiftelse. I morgen vil jeg annoncere udenrigsministeriets afgørelser i forbindelse med denne sag, sagde Radosław Sikorski på TVN24.

Det hemmelige politi oplyser, at manden var aktiv i en organiseret kriminel gruppe. Betjentene modtog oplysninger om, at han forberedte sig på at sætte ild til enheder i umiddelbar nærhed af dele af vigtig infrastruktur af strategisk betydning.

Bandemedlem med nedsat straf

Han har fået strafnedsættelse for at indrømme sagen og fordi han har givet yderligere oplysninger, men retten i Wroclaw vil ikke godkende den mildere straf, da de mener den er så alvorlig at den ikke kan blive nedsat. Nu er det op til anklagemyndigheden at komme med et nyt anklageskrift. Og det vil den polske udenrigsminister uddybe tirsdag.

Svensk bandemedlem anholdt i Gdansk

En 23-årig svensk statsborger blev tilbageholdt i begyndelsen af oktober i Gdansk af polske grænsevagter. Han er medlem af en berygtet svensk bande, der blandt andet er involveret i en række alvorlige skyderier i den svenske by Norrköping, skriver svenske medier.

International arrestordre

Filmen herunder viser polsk politis anholdelse af manden, som svenskerne havde udstedt international arrestordre på. Polsk politi tog ingen chancer i forbindelse med anholdelsen af det berygtede svenske bandemedlem. Se anholdelsen på filmen. Når den anholdte er i Sverige, vil retten i Norrköping tage stilling til sagens videre forløb.

Poszukiwany przez szwedzką Policję zatrzymany przez Straż Graniczną w Gdańsku

Bandemedlemmer anholdt ved stor politiaktion

Svensk ros til Polen

De svenske hjemmesider for de største aviser “Expressen” og “Aftonbladet” offentliggjorde filmen af anholdelsen. Kommentarerne roste de polske tjenester for deres beslutsomhed. Filmen er blevet populær på nettet.

En rapport fra det svenske politis nationale operationsafdeling (NOA) fra september, viser, at cirka 600 medlemmer af bander, der opererer i Sverige, gemmer sig i 57 lande, herunder Polen. Øvrige lande er Spanien, Tyrkiet og Balkan.

Bandekrig efter krig mod Ukraine

Siden slutningen af 2022 har der været bandekrig om narkomarked i Sverige og andre steder, og en ledende bandeleder Rava Majud, også kaldet for den kurdiske ræv, opholder sig i Mellemøsten, hvor han styrer de kriminelle aktiviteter fra.

Det svenske politis efterretningsvæsen oplyste i sidste uge, at Iran hyrer svenske bander og kriminelle, til at lave sabotage og kaos. For få uger siden mødtes den russiske og den iranske præsident i Kaukasus.

Støt polennu.dk og Polen i Danmark

Flere nyheder fra Polen?

Vi er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk fra og om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

Rusland truer Danmark med atom-missiler