Borgmester: Warszawa er en venlig og tolerant by

Warszawa er en venlig og tolerant by, sagde byens borgmester ved den årlige ligestillingsparade i den polske hovedstad. Foto: Warszawa borgmesterkontor.

WARSZAWA: Warszawa er en venlig og tolerant europæisk by, sagde byens borgmester under den årlige ligestillingsmarch i den polske hovedstad.


Årets ligestillingsparade – der også kaldes for LGBT-paraden – fandt sted i Warszawa, som er en venlig og tolerant by, sagde byens borgmester Rafał Trzaskowski, der åbnede paraden.

(Fortsættes under)

DEBAT: Danske løgne og historiefusk skader polsk LGBT-kamp

Venlig og tolerant by

– Warszawa er en venlig og tolerant europæisk by. Jeg håber, at alle disse påstande, som har været på vores læber i mange år, vil blive implementeret, sagde borgmesteren ved åbningen. Også den polske ligestillingsminister talte ved åbningen af ligestillingsmarchen.

– Der er ingen retsstat og intet demokrati uden menneskerettigheder, uden LGBT-rettigheder. Der er ingen LGBT-rettigheder uden grundlæggende rettigheder; som beskyttelse mod hadefuld tale og registrerede partnerskaber. Da juni er en symbolsk tid i kampen for vores rettigheder, og da det formodes at være en måned med stolthed, så vil jeg gerne være stolt af koalitionsregeringen den 15. oktober her i juni, og jeg håber, at dette vil ske, sagde ligestillingsminister Katarzyna Kotula.

– Tiden er inde til ligestilling nu! – var det slogan, som deltagerne i ligestillingsparaden demonstrerede under i Warszawas gader lørdag.

(Fortsættes under)

EU stopper sag mod Polen om LGBT-frie zoner

Bydel til ligestilling

I nærheden af Kulturpaladset i Warszawa – ved Kinoteket, er der bygget en by, der skal fremme ideerne om lighed, frihed og tolerance.

DR Horisont 4. maj 2021 Chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk