Julemarkedet i Gdansk er Europas næstbedste

Julemarkedet i Gdansk
Julemarkedet i Gdansk fylder det mest af byen, og er absolut et besøg værd. Det er ikke uden grund, at byen nu er kåret som Europas næstbedste til julemarkeder. Foto: MTG.

GDANSK: Julemarkedet i Gdansk er Europas næstbedste julemarked 2023, har en europæisk afstemning afgjort. Kun Gdansk var med fra Polen.


Julemarkedet i Gdansk er kendt for at være det bedste i Polen. Men nu har en europæisk organisation afgjort, at byen også er Europas næstbedste – kun overgået af Budapest. Siden den årlige udvælgelse af Europas bedste julemarkeder begyndte i 2009, har Gdansk tidligere opnået en tredjeplads.

Gdansk fik i år andenpladsen med 48.000 stemmer, kun overgået af Budapest med 51.000 stemmer. De øvrige kandidater var Wien, Madrid, Essen, Bruxelles, Tallinn, Edinburgh og Prag.

Der er afgivet over 374.000 stemmer i 179 lande til konkurrencen. Det største antal afgivne stemmer er fra Storbritannien med 33 procent, efterfulgt af USA med 13,3 procent.

(Artiklen fortsættes under)

Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

LÆS OGSÅ: Gdansk i børnehøjde

Den gamle bydel forvandles

Når der er julemarked i byen, bliver gaderne i centrum af den historisk by, nemlig omdannet til en jule by. Der er et stort udvalg af koncerter og andre kulturelle events, ligesom der er julepynt og boder overalt. Der er 120 boder med gaver, juledekorationer og alt godt til ganen.

Julemarkedet giver en fantastiske stemning, og både markedet og den gode stemning findes overalt i Gdansk gamle bydel. Det er ikke uden grund, at Gdansk er kåret som den næstbedste by i Europa til julemarkeder.

LINK: Europas bedste julemarkeder 2023

Christmas Market 2022 w Gdansku | Jarmark Bożenarodzeniowy | 12/7

WELCOME TO BEAUTIFUL GDANSK CHRISTMAS MARKET/ JARMARK SWIATECZNY | TRAVEL AND FOOD TV

Støt polennu.dk og Polen i Danmark

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

Polske julemarkeder åbnet i denne weekend

LINK: Polske julemarkeder åbnet i denne weekend