Polske julemarkeder åbnet i denne weekend

Julemarkeder
Julemarkeder flere steder i Polen er åbnet. Frem til jul vil tusinder blandt andet besøge det populære julemarked i Gdansk, der er åbnet fredag for enden af hovedgaden – Dluga Street – hvor også det berømte Neptun-springvand ligger. Foto: PTO.

KØBENHAVN: De polske julemarkeder er populære. I denne weekend er de åbnet i Gdansk, Wroclaw og Poznan – og i flere byer fra den kommende weekend.


I denne weekend åbner julemarkeder i Gdansk, Wroclaw og Poznan. De polske julemarkeder er populære, både blandt polakker og udenlandske turister, der valfarter til de polske julemarkeder. Men det er ikke kun i de større byer, at markederne fylder de centrale pladser.

(Artiklen fortsætter under)

Direkte fly mellem Danmark og Polen som aldrig før

Julemarkeder i næsten alle byer

I næsten hver eneste polske by, og i de fleste landsbyer, gennemføres der hvert år julemarkeder. Her kan man købe julepynt, gaver, hører julesange, drikke gløgg og spise julespecialiteter. Julemarkeder er en gammel polsk tradition, og en god måde at komme i julestemning på i den kolde tid. De polske julemarkeder har ry for at være blandt de bedste i Europa, og er absolut et besøg hver.

LÆS MERE: Julemarkeder i Polen

(Artiklen fortsættes under)

Polske og danske juletraditioner og forskelle

I denne weekend åbner de første store julemarkeder i Polen. Det er markederne i Gdansk, Wroclaw og Poznan.

Gdansk frem til 23. december

I Gdansk er det store julemarked på Targ Weglowy-pladsen i den gamle og centrale del af den gamle Hanse-stad. Pladsen ligger for enden af hovedgaden Dluga Street, hvor også det berømte Neptun-springvand findes. Markedet i Gdansk rummer også en skøjtebane, og da byen er en førende ravby, er der naturligvis også et hav af gaveideer til salg med rav. Byen fodboldstadion er f.eks. rav-farvet, for at understrege et af byens særkender. I Gdansk fortsætter markedet frem til dagen før juleaften. Der er direkte fly til Gdansk fra både København og Billund.

LÆS MERE: Julemarked i Gdansk

(Artiklen fortsætter under)

Det er nemt at være barn og turist i Gdansk

Wroclaw frem til 31. december

I den vestpolske by Wroclaw åbner julemarkedet også i denne weekend. Markedet i Wroclaw er et af de absolut smukkeste og største julemarkeder, siger kendere til polennu.dk. Det strækker sig over den centrale Plac Solny-plads og ud til begge sider af Wroclaw hovedtorv. Byen er kendt for sine dværge, og derfor ser man dem også overalt i det store julelandskab. Dværgene er berømte, fordi man under kommunismen i protest malede dværge på opslag fra myndighederne. I dag kan man følge en særlig turistrute med bronzefigurer af dværge, der er overalt i byen. Markedet i Wroclaw lukker nytårsaften.

LÆS MERE: Julemarked i Wroclaw

(Artiklen fortsætter under)

Julemarked i Wroclaw.

Poznan frem til 27. december

Poznan er også helt i den polske top, når det gælder julemarkeder. Byens julemarked er nomineret til titlen som Europas bedste julemarked. Markedet findes på Frihedspladsen, og skiller sig ud fra andre markeder med en særlig julekrybbe. Og så er det i Poznan, at den internationale isskulptur konkurrence gennemføres den 10. til 12. december. De flotte isskulpturerne får lov til blive, indtil de smelter af naturlige årsager. Poznan ligger midt mellem Berlin og Warszawa, og var den første polske Konge by.

LÆS MERE: Julemarked i Poznan

(Artiklen fortsætter under)

poznan_is_skulptur
Isskulpturfestival i Poznan den 10. – 12. december.

Næste weekend

I den følgende weekend, altså fra den 25. november, åbner julemarkedet i Krakow. Det er på det centrale og berømte torv i centrum af byen. Julemarkedet i Krakow fortsætter året ud, med 1. januar som sidste dag.

LÆS MERE: Julemarked i Krakow

(Artiklen fortsætter under)

Julemarked_i_Warszawas_gamle_bydel
Julemarked på torvet i den gamle bydel i Warszawa.

Dagen efter åbner julemarkedet i Warszawa. Det vil folde sig ud på pladsen foran Kongeslottet i den polske hovedstad. Men også ved Kulturpaladset vil der være marked, ligesom der er skøjtebane på torvet i den gamle bydel.

I Warszawa er der tillige julelysfestival. Den består af en 20 kilometer lang lyskæde, der forbinder slotte med det gamle kongeslot i Wilanow. I den polske hovedstad fortsætter julemarked frem til Hellig Tre Konger, den 6. januar.

LÆS MERE: Julemarked i Warszawa

Der er direkte og daglige fly til Warszawa fra København og Billund med SAS og LOT, ligesom WizzAir og RyanAir også flyver på ruten.

LÆS MERE: Julemarkeder i Polen

Støt polennu.dk og få mere viden