Kompensation for krigen: Penge til polske landmænd

Der kommer kompensation til de polske landmænd på grund af Ruslands krig i Ukraine, efter at EU har godkendt at der gives statsstøtte. Arkivfoto.

WARSZAWA: Europa-Kommissionen har godkendt, at polske landmænd får statsstøtte, som kompensation for tab på grund af krigen i Ukraine.


Europa-Kommissionen har godkendt, at den polske stats giver statsstøtte til kornproducerende landmænd, der har lidt tab som følge af krigen i Ukraine. Europæiske landmænd – og især de polske – har været hårdt ramt, at den ukontrollerede import af korn og andre landbrugsprodukter fra Ukraine, der har halveret priserne for de polske landmænd.

Den tidligere Kaczynski-regering åbnede for korn fra Ukraine, da krigen blokerede andre transportveje til Afrika og Asien, men meget af kornet kom ikke så langt. Trods advarsler om konsekvenserne for landmændene, hvis ikke der blev lavet korridorer til modtagerlandene, blev de overhørt af den daværende regering.

(Fortsættes under)

Politiet før demonstrationer: Folk udefra vil lave ballade

Beløb til polske landmænd

Den nye Tusk-regering, der blev indsat i december, har fået godkendt et statstilskud på 2,1 milliarder zloty til landmænd i Polen. Det maksimale tilskud en landmand m/k kan opnå er 1,2 millioner zloty.

EU’s landbrugskommissær, polakken Janusz Wojciechowski der er udpeget af den tidligere Kaczynski-regering, har fået overbevist EU om at pengene skal tages fra den særlige pulje, der er oprettet i marts 2022 på grund af Rusland invasion af Ukraine.

Pengene vil bliver udbetalt i indeværende år, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

Polen og Ukraine: Stop importen af russisk korn

Støt et frit medie – støt polennu.dk

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Vi vil gerne lave endnu flere nyheder, og hvis du vil hjælpe os i det arbejde, kan du støtte os økonomisk. Vores sædvanlige betalingssystem er frakoblet af sikkerhedsmæssige grunde, men du kan støtte polennu.dk med Mobile Pay eller bankoverførsel.

MOBILEPAY 23435905 – eller Danske Bank: 4315 – 0012245351
Hvis du vil støtte polennu.dk fra en udenlandsk konto, så er vores bank oplysninger her: SWIFT: DABADKKK – IBAN: DK8730000012245351.