På cykeltur for dansk og polsk litteratur

Dansk og polsk litteratur: De to ildsjæle Jacob Dammas og Józefina Jarmużewska er på cykeltur for at udbrede dansk og polsk litteratur. Her er de på Bornholm sidste sommer – i år er de blandt andet i København. Foto: Studio Jot.

KØBENHAVN: I den kommende uge er der igen fremstød for dansk og polsk litteratur i Danmark. Det er en kunstnerduo med en specialbygget cykel, der står bag.


Fra mandag gentages cykelturen for dansk og polsk litteratur, Book Bike DK-PL, med de to ildsjæle Jacob Dammas og Józefina Jarmużewska. En dansk-polsk duo, der laver dansk-polske kulturprojekter og dokumentarfilm.

(Fortsættes under)

Dansk-polsk litteratur fremstød på Christiania cykel

I en specialdesignet ladcykel kører de igen i år rundt med danske og polske bøger og på begge sprog. Touren skal inspirere til mere læselyst om de to lande.

Book Bike duoen begynder på Avedøre Holme mandag, og fortsætter med at deltage i forskellige event i Hellerup og København. Undervejs er der såkaldte litterære stoppesteder, hvor der er forskellige events med forfattere, præsentation af bøger i gade og stræder.

Undervejs møder cykelduoen blandt andet Anja C. Andersen, der er professor i astrofysik og medforfatter og som skal tale om den polske Nobelpris vinder Maria Skłodowska-Curie.

Jørgen Leth på polsk

Turen byder også på en samtale mellem legenden Jørgen Leth og kulturjournalist Lars Movin. Leth har en ny bog på vej med titlen “Leth på polsk”, der er baseret på Leths rejser til Polen i perioden mellem 1959 og 1962. En spændende periode under den Kolde Krig, og det var i den periode Berlin-muren blev opført (august 1961). Læs mere om den kommende uges cykel arrangementer med dansk og polsk litteratur.

Mandag er det international cykeldag.

LINK: Tour de Book Bike DK-PL 2024

Legende Jørgen Leth, er en del af det dansk-polske litteratur fremstød. Arkivfoto.

Støt et frit medie – støt polennu.dk

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Vi vil gerne lave endnu flere nyheder, og hvis du vil hjælpe os i det arbejde, kan du støtte os økonomisk. Vores sædvanlige betalingssystem er aktuelt frakoblet af sikkerhedsmæssige grunde, men du kan støtte polennu.dk med Mobile Pay eller bankoverførsel.

MOBILEPAY 23435905 – eller Danske Bank: 4315 – 0012245351

Hvis du vil støtte polennu.dk fra en udenlandsk konto, så er vores bank oplysninger her: SWIFT: DABADKKK – IBAN: DK8730000012245351. På forhånd, tak!

Polsk dokumentarfilm og musikaften i København