scene_fra_polske_illusioner_Jacob_Dammas_Ebbe_Preisler_mandagsdokumentar

KØBENHAVN: Dokumentarfilmen Polske Illusioner vises i MandagsDokumentaren i PH-cafeen søndag. Og så er der koncert bagefter.

LÆS  Kaczynski-regeringen overtager Westerplatte


Søndag aften præsenterer Ebbe Preisler, formanden for MandagsDokumentaren, den danske instruktør – med polske forældre – Jacob Dammas og hans medinstruktør Helge Renner på Halmtorvet i København. Her vises filmen Polske Illusioner (Polish Illusions) – og efter filmvisningen er der koncert med filmens komponist Martin Bennebo, der bakkes op af det pladeaktuelle band Mademoiselle Karen.

LÆS MERE
Eksternt link: PH Cafeen

Verdenspremiere i Toronto

Filmen Polske Illusioner havde verdenspremiere under HotDocs filmfestival i Toronto sidste år, og har været vist på blandt andet Karlovy Vary Internationale Film Festival, CPH:DOX og Krakow Film Festival.

Darlowo ved Østersøen

Polske Illusioner, der på 58 minutter, er et tragikomisk og underholdende portræt af en amerikansk helikopter-pilot på jagt efter en kone, hans unge polske beundrer og hjælper, og en aldrende stædig tryllekunstner som ikke har planer om at trække sig tilbage. Alle tre mænd prøver at finde sig til rette i en lille polsk ferieby Darlowo ved Østersøen, der er under forandring kommunisttiden til moderne former for turisme og oplevelses-økonomi.

Nyt værk på vej

Efter filmen i PH Cafeen er der mini-koncert med det genrer- og sprog eksperimenterende band Mademoiselle Karen, som laver alternativ pop på fransk, polsk, engelsk og dansk. Koncerten er en optakt til den forestående udgivelse af bandets andet album “Comme Les Garçons” – der udkommer i Polen den 5. marts 2014, som samtidig er startskuddet for en turne.

SE TRAILER
Eksternt link: Polish Illusions

Instruktør med polske rødder

LÆS  Kaczynski-regeringen overtager Westerplatte

Instruktør Jacob Dammas er født i 1979 i København, og søn af polske politiske flygtninge. Han har læst kommunikation på Roskilde Universitet, og har været på skoler og uddannelser i Toronto, Montreal og Berlin. Jacob Dammas har også fået uddannelse på Andrzej Wajda filmskolen i Polen. I dag arbejder han som filmskaber og producer i Warszawa og København, og er medstifter af produktionsselskabet, Graniza.