VM-fodbold succes for Polen og Robert Lewandowski

Robert Lewandowski
Det var en bevæget polsk anfører, Robert Lewandowski, der lørdag scorede sit første mål ved en VM-slutrunde nogensinde. I den første VM-kamp brændte han et straffespark. Foto: PZPN.

DOHA: Den længe ventede VM-fodbold succes for Polen og Robert Lewandowski blev en realitet lørdag, da polakkerne vandt den anden kamp.


Endelig. mange polakker med VM-fodbold interesse, kan ånde lettet op. Polen vandt over Saudi-Arabien i den anden kamp ved VM i Qatar. Og en anden polak, Robert Lewandowski kunne ikke skjule sine følelser, da han scorede for første gang ved en VM-slutrunde nogensinde. Lewandowski har scoret i alle andre store turneringer og flere gange topscorer, men det var første gang han lavede mål ved en VM-slutrunde.

(Artiklen fortsætter under)

Polen fik point i første opgør ved fodbold-VM

Et forvandlet hold

Det var da også et forvandlet hold der mødet op mod saudierne lørdag, hvis man sammenligner med den polske indsats i den første kamp mod Mexico. En kamp der i øvrigt endte målløs.

Men sådan var det ikke i dag, selv om stadion var en ren heksekedel for polakkerne, da lægterne var fyldte med Saudi-tilhængere. Polakkerne spillede opsøgende og resolut, og det førte da også til en stribe af advarsler i første halvleg. Polen modtog tre advarsler indenfor fem minutter. I det 16., 17. og 20. minut.

(Artiklen fortsætter under)

Robert Lewandowski sætter ny historisk rekord

Men det var et forsøg fra Robert Lewandowski der i første omgang mislykkedes, hvor den polske anfører generobrede bolden, og lagde den sikkert tilbage til sin holdkammerat Zielinski, der hamrede bolden i mål til stillingen 1 – 0. Uden chance for målmanden. Det var efter 39 minutters spil.

Kampen bød også på et særdeles tvivlsomt straffespark til Saudi-Arabien, der dog kiksede forsøget ad to omgange. En flot redning af den polske målmand. Kampen bød på flere forsøg, og Lewandowski var flere gange tæt på at komme på måltavlen.

MERE OM ROBERT LEWANDOWSKI HER

Den store forløsning kom i det 82. minut. En fejl i saudiernes forsvar, og en hurtig reaktion fra Lewandowski betød at topscoren på det polske landshold, kunne score sit første mål ved en VM-slutrunde. Det var en særlig bevæget Robert Lewandowski, der ikke kunne skjule sin glæde ved, at det endelig lykkedes ham at score.

Målforskelle kan blive afgørende

Med resultatet i dag, og før den anden puljekamp i gruppe C mellem Argentina og Mexico, fører Polen gruppen med 4 point. Det kan blive målforskelle der bliver afgørende for, hvilke to af de fire hold der går videre til mellemrunden. Det ved vi efter onsdag.

Aktuel stilling

Polen – 4 point (+2) – 2 kampe

Saudi-Arabien – 3 point (-1) – 2 kampe

Mexico – 1 point (0) – 1 kamp

Argentina – 0 point (-1) – 1 kamp

Næste kampe

Lørdag aften klokken 20.00 mødes de to andre hold i gruppe C; Argentina – Mexico. De sidste kampe bliver spillet onsdag. Klokken 14.00 møder Polen gruppens bundhold Argentina med Messi på holdet. Og klokken 20 er det Saudi Arabien og Mexico.

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb.

Tryk på det beløb du vil støtte os med.
Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  

 

MERE OM ROBERT LEWANDOWSKI HER