Robert Lewandowski sætter ny historisk rekord

rekord i Bundesligaen af polak
Robert Lewandowski er den mest scorende spiller i en sæson i den tyske Bundesliga nogensinde. Lørdag satte han rekord med 41 mål. Den tidligere rekord blev sat af Gerd Muller for 50 år siden. Foto: Robert Lewandowski.

MÜNCHEN: Polske Robert Lewandowski har sat ny rekord, ved at være den mest scorende spiller i den tyske Bundesliga nogensinde.


Topscoren på det polske landshold og i den tyske Bundesliga i denne sæson, Robert Lewandowski, har igen sat en historisk rekord. I sæsonens sidste kamp scorede han i det sidste minut til slutresultatet 5 -2 for sin klub Bayern München over Augsburg.

Dermed har han scoret 41. mål i denne sæson, og det er aldrig før sket i den tyske Bundesliga.

50 år gammel rekord

Lewandowski har stukket Gerd Mullers rekord på 40 mål. Den blev sat i sæsonen 1970/71 – altså for 50 år siden. Inden dagens kamp havde Lewandowskis klub sikret sig det tyske mesterskab, ligesom Lewandowski også allerede var sæsonens mest scorende. Men med scoringen i det sidste minut i dagens kamp, sikrede den polske anfører sig en permanent plads i tysk fodboldhistorie.

Verdens bedste

Robert Lewandowski er allerede af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) udråbt til verdens bedste fodboldspiller.

LÆS OGSÅ: Lewandowski er verdens bedste til fodbold 

Den 32-årige polak har tidligere spillet for tyske Borussia Dortmund, Legia Warszawa, Znicz Pruszków og Lech Poznan. Han blev pokalmester i 2009, og polsk mester i 2010 med Lech Poznan.

Robert Lewandowski polennu.dk
Robert Lewandowski
Mere om fodbold på polsk og i Polen? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.