100.000 underskrifter for at fjerne religion i polske skoler

  Børn og unge
  Selvmordsforsøg blandt børn og unge er steget markant i Polen. Manglende støtte under corona-pandemi er årsagen, mener flere eksperter. Arkivfoto.

  Underskriftindsamlere ønsker at fjerne religionsundervisningen i polske skoler. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: 100.000 polakker har skrevet under på at fjerne faget religion fra undervisningen i polske skoler.


  Polske aktivister har samlet 100.000 underskrifter fra polakker, der mener, at religion skal fjernes fra skoleskemaet i polske skoler.

  Underskriftindsamlingen har løbet siden august.

  Penge til andre fag

  Folkene bag underskriftindsamlingen vurderer, at religionsundervisningen i dag koster 1,35 milliarder zloty, og mener i stedet at pengene skal bruges på mere undervisning i fremmedsprog eller bedre adgang til computere i skolerne.

  – Folk har ikke noget imod religion. De ønsker bare, at det ikke skal betales af statsbudgettet, siger Leszek Jazdzewski, der er chefredaktør på magasinet Liberte og en af initiativtagerne til underskriftindsamlingen.

  Nok til et lovforslag

  100.000 underskrifter er nok til at rejse et lovforslag i det polske parlament. Underskrifterne er nu ved at blive godkendt. Hvis de godkendes vil initiativtagerne sende dem til det polske parlament på mandag.

  Underskriftindsamlingen bakkes op af flere polske politikere, der hører til under valgalliancen Forenet Venstre, der går til valg på at fjerne religionsundervisningen i polske skoler.