15.000 polske soldater ude af Irak – 22 blev dræbt

Polske_soldater_kommer_hjem

De polske soldater som havde deltaget i Irak-krigen sammen med bl.a. danske soldater, blev hædret ved hjemkomsten i går.


I går blev der sat et endeligt punktum for Polens deltagelse i Irak-krigen. De polske soldater blev hædret ved en ceremoni i Warszawa i selskab med deres familier.


Der var feststemning i landets hovedstad i går da polske soldater, som havde deltaget i den internationale koalition i Irak, blev hædret for deres livsfarlige indsats.

Dagen forinden havde de sidste polske soldater forladt Irak, som Polens regeringsleder Donald Tusk havde lovet polakkerne før valget.

22 polske soldater dræbt

De polske styrker har været udstationeret i Irak siden krigens start i foråret 2003. 15.000 polske soldater har i løbet af de fem år deltaget i den internationale koalition, sammen med bl.a. Danmark. Missionen skulle føre til den irakiske diktator, Saddam Husseins fald, hvilket også lykkedes. I alt har 22 polske soldater mistet livet i Irak, der også blev mindet igår.

Kræver undersøgelse

I Danmark har et flertal i Folketinget i går krævet en undersøgelse af baggrunden for den danske krigsdeltagelse. De fleste danske soldater har forladt Irak.