170.000 ansøgninger om børnepenge på tre dage

  flere_foedsler_i_polen_barn_boern_i_gdansk_polen_polennu
  Et lavt fødselstal og en beskyldning fra Jaroslaw Kaczynski mod regeringen, har trukket overskrifter og stramninger på smilebåndet frem. Arkivfoto.

  500 zloty kan polske forældre nu få udbetalt om måneden fra barn nummer to i familien. I alt forventes 3,7 millioner polske børn at blive omfattet af det ny program. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Fredag blev der åbnet for ansøgninger om de ny børnepenge i Polen, og søndag nat var 170.000 ansøgninger sendt ind via internettet.


  170.000 ansøgninger er blevet indsendt på de første tre dage alene via internettet. Det fortæller Polens digitaliseringsminister Anna Strezynska til TVN24.

  Fredag den 1. april blev det muligt at søge om de børnepenge, som den polske regering har indført fra samme dag.

  500 zloty pr barn

  Børnepengene på 500 zloty pr barn var led i valgkampen i efteråret, hvor partiet Lov og Retfærdighed (PiS) vandt regeringsmagten.

  Børnepengene kan søges af alle polske forældre fra barn nummer to og for lavindkomst-familier fra barn nummer et.

  Tilskud til 3,7 millioner børn

  Polens regering forventer, at børnepengene vil komme til at omfatte 2,7 millioner polske familier og i alt 3,7 millioner børn.

  Polakkerne skal selv ansøge om at få børnepengene udbetalt, hvilket kan ske på kommunen, på netbank eller internettet eller ved at sende ansøgningen pr. brev.

  Børnepengene forventes i år at komme til at koste den polske stat 17 milliarder zloty, der er finansieret på dette års finanslov.