177 portrætter af Chopin på udstilling i Warszawa

  Chopin_Museum_Warszawa_Polen_polennu

  Udstillingen “Chopinoskop”, der åbnede i weekenden på Chopin Museum i Warszawa, præsentere 177 portrætter af Chopin, der alle er lavet efter 1849. Foto: Chopin Museum, Warszawa.


  WARSZAWA: 177 portrætter af den polske komponist Frederic Chopins præsenteres på en ny udstilling i Polen.


  Frederic Chopins Museum i Warszawa byder på udstillingen “Chopinoskop”, der præsenterer 177 portrætter, der alle er lavet efter hans død i 1849.siden den anden halvdel af det 19. århundrede op til i dag.

  Fortidens Chopin

  Udstillingen består også af en lang række tegninger, grafik, malerier, skulptører, souvenirs, frimærker, postkort og plakater. En del af udstillingen er fire unikke portrætter, som Chopins Museum købte på en auktion i Frankrig i 2012. De blev lavet af Luigi Calamatta, Jakob Götzenberger, Pauline Viardot og Maurice Sand, og anses for at være en af de vigtigste og mest interessante af Chopins portrætter.

  Forskellige portrætter

  Mange af Chopins gamle portrætter viser ham som en aristokrat, og en repræsentant for den borgerlige klasse. Komponisten blev også portrætteret som en stor artist i romantikkens verden, lige som han som musiker, har hjulpet polakkerne med at bevare deres identitet, mens Polen var delt mellem Preussen, Rusland og Østrig/Ungarn.

  Udstillingen er netop åbnet, og kan ses frem til den 9. februar 2014 på Frederic Chopin Museum i Warszawa.