18 polske statsborgere er kommet ud af Gaza-striben

Ud af Gaza-striben
18 polakker er kommet ud af Gaza-striben, som nogle af de første udenlandske statsborgere i den krigs- og terrorramte Gaza-stribe. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det er bekræftet, at 18 polske statsborgere er kommet ud af Gaza-striben som de første blandt mange udlændinge.


Chefen for det nationale sikkerheds bureau bekræfter, at 18 polske statsborgere har passeret grænsen og er kommet ud af Gaza-striben. Grænsen ved Rafah mod Egypten har ellers været lukket i flere dage, men nu er polakkerne som nogle af de første kommet ud.

– Vi anser det som en positiv gestus og et udtryk for effekten af den polske indsats, siger chefen for national sikkerhed, Jacek Siewiera, til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Der er 25 polske statsborgere og de 18 – herunder børn – er nu kommet ud af Gaza-striben, hvor mindst 10.000 har mistet livet, siden Israels angreb mod Hamas efter terrorhandlingen mod Israel den 7. oktober.

Er kommet ud af Gaza-striben

De 18 polakker er allerede sammen med udenrigsministeriets medarbejdere. Militære fly med læger ombord står klar for at evakuere polakkerne. Det ventes at de flyver fra Egypten allerede i dag. Udenrigsministeriet forventer ikke flere komplikationer i forbindelse med evakueringen af de 18.

Polak tilbageholdt som gidsel

En polsk statsborger er blandt Hamas gidsel i Gaza. Det er Aleksandra Danzig, som myndighederne ikke har nyt om. Udenrigsministeriet er i tæt kontakt med hans pårørende.

Der er uoplyst, om der er flere polakker der vil ud af Gaza-striben.

Tyve polske mænd og kvinder fanget i Gaza-striben

LINK: 20 polske mænd og kvinder vil ud af Gaza-striben