2.500 ulykker på ski i de polske bjerge

zakopane_martin_bager_polen_polennu

Vintersæsonen uløste en kedelig fremgang på 25 procent i antallet af ulykke på ski og snowboard. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


ZAKOPANE: Vintersæsonen i Polen kostede en skiløber livet, mens 2.500 fik skader i bentøjet ved ulykker på ski i de polske bjerge.


2.500 mennesker kom til skade på ski i denne sæson, mens en person døde på skiløjperne i de polske bjerge omkring vintersportsbyen Zakopane. To laviner kostede i februar tre mennesker livet, der var på bjergbestigning.

Travl sæson

– Vi har haft meget travlt i denne sæson, både på pisterne og i bjergene, siger Tomasz Wojciechowski fra den frivillige redningstjeneste TOPR til det polske nyhedsbureau PAP. Det skønnes at der er 25 procent flere ulykker i denne sæson, i forhold til sidste sæson.

Flest skiskader

Læge Marian Papiez, der er ortopædkirurg ved regionssygehuset i Zakopane, bekræfter, at også lægerne har haft meget travlt i denne sæson.

– Vi har haft cirka 3.600 patienter i vintersæsonen, og cirka 70 procent af dem er skader fra ski og snowboard, siger lægen til PAP.

Ben og knæ

De mest almindelige skader var alvorlige benbrud og knæskader.

– De fleste af tilfældene endte med en operation, siger Papiez til PAP.