223 polske fodboldfans anholdt efter slagsmål

skopje_polske_fodbold_fans_anholdt

Politiet i Skopje måtte gribe til anholdelser, da flere hundrede polske fodboldfans kom i slagsmål med hinanden. Foto: NMC.


SKOPJE: Politiet i Nordmakedonien måtte anholde 223 polske fodboldfans, der var kommet i slagsmål med sig selv før Polens kamp i EM-kvalifikationen 2020.


Det er ikke usædvanligt, at fodboldtilhængere fra forskellige hold kan ryge i totterne på hinanden. Mere sjældent er det dog, at tilhængere af samme hold, kommer i slagsmål. Men det skete for flere hundrede polakker, der forud for EM-kvalifikationskampen i Skopje mellem Nordmakedonien og Polen.

Park ved stadion

Polakkerne kom i et voldsomt gruppeslagsmål med hinanden i en park i nærheden af det nationale stadion, og i de omkringliggende gader. Politiet måtte for at stoppe balladen tilbageholde 223 af de værste polske ballademagere, der gik glip af kampen og måtte tilbringe natten i fængsel.

Bøder og indrejseforbud

Lørdag blev de voldelige polakker stillet foran en dommer, og flere lokale medier anslår at straffene for optøjerne samlet har udløst bødekrav på over 200.000 euro. Flere af de anklagede polakker har fået indrejse forbud til Nordmakedonien imellem tre og fem år.

Ellers var fredag aften en god aften for Polen. Landsholdholdet vandt sin tredje sejr i træk, og har nu første pladsen med maksimumpoint i EM-kvalens gruppe g.