2,78 millioner flygtninge over grænse fra Ukraine

Flygtninge Ukraine Polen
Fredag kom der 24.400 flygtninge til Polen fra Ukraine. I alt er mere end 2,78 millioner mennesker nu flygtet fra Ruslands krig i Ukraine. Foto: Polens Grænsepoliti (SGZ).

WARSZAWA: Lørdag morgen meddelte de polske myndigheder at 2,78 millioner flygtninge nu har passeret den polske grænse fra Ukraine.


Polen har nu taget imod over 2,78 millioner flygtninge, der er kommet til landet fra Ukraine siden Rusland angreb Ukraine.

– Siden den 24. februar har i alt 2.781.000 mennesker krydset grænsen ind til Polen fra Ukraine, oplyser grænsepolitiet.

Fredag ​​ankom 24.400 flygtninge fra Ukraine, mens der torsdag var 26.800 mennesker der krydsede grænsen fra Ukraine. Langt de fleste af flygtningene er ukrainere, men der er også andre nationaliteter i blandt.

Særlov for flygtninge

Polen har indført en særlig lov, der omgående giver ukrainske flygtninge lovligt ophold i mindst 18 måneder, som også betyder fri adgang til sociale ydelser og adgang til undervisning.

Mange der flygter, vælger Polen, men de fleste polske store byer er fyldt til bristepunktet. Ukrainerne indkvarteres på hoteller og andre steder, hvor der kan tilbydes gode vilkår. De polske myndigheder opfordrer de tilrejsende til at søge mod de mindre polske byer, der også er billigere at opholde sig i.

Flest i Polen

Polen er det land der har modtaget flest flygtninge fra Ukraine. Det skønnes af cirka 900.000 af dem som er flygtet fra Ukraine, er vendt tilbage igen. Det er især kvinder og børn, da mænd under 60 år skal melde sig som soldater.

Undersøgelse: Polakker vil gerne modtage flygtninge