2,9 millioner flygtninge over grænse fra Ukraine

Flygtninge ukrainske mennesker
Polens landbrugsministerium indfører importforbud af korn fra Ukraine, skriver det polske nyhedsbureau PAP tirsdag eftermiddag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Fredag morgen meddelte de polske myndigheder at 2,9 millioner flygtninge nu har passeret den polske grænse til Ukraine.


Polen har nu taget imod over 2,9 millioner flygtninge, der er kommet til landet fra Ukraine siden Rusland angreb Ukraine.

– Siden den 24. februar har over 2.900.000 mennesker krydset grænsen ind til Polen fra Ukraine, oplyser grænsepolitiet.

Torsdag ​​ankom 19.900 flygtninge fra Ukraine, mens der torsdag var 22.300 mennesker der krydsede grænsen fra Ukraine. Langt de fleste af flygtningene er ukrainere, men der er også andre nationaliteter i blandt.

Særlov for flygtninge

Polen har indført en særlig lov, der omgående giver ukrainske flygtninge lovligt ophold i mindst 18 måneder, som også betyder fri adgang til sociale ydelser og adgang til undervisning.

Mange der flygter, vælger Polen, men de fleste polske store byer er fyldt til bristepunktet. Ukrainerne indkvarteres på hoteller og andre steder, hvor der kan tilbydes gode vilkår. De polske myndigheder opfordrer de tilrejsende til at søge mod de mindre polske byer, der også er billigere at opholde sig i.

Polen er det land der har modtaget flest flygtninge fra Ukraine. Det skønnes at cirka 900.000 flygtninge fra Ukraine til alle nabolande, er vendt tilbage igen. Det er især kvinder og børn, da mænd under 60 år skal melde sig som soldater.

 

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned