30.000 polakker i udlandet har bestilt hjemrejse

Polen_LOT_fly_Martin_Bager_0
Indtil mandag eftermiddag havde 30.000 polakker bedt om at komme hjem fra udlandet, oplyser Polens udenrigsminister. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

WARSZAWA: Polens regering har tilbudt at hente polakker hjem fra udlandet i LOT-fly, der er blevet ledige efter det nye forbud mod ruteflyvninger.


Polens udenrigsminister siger mandag, at ca. 30.000 polakker har bestilt hjemrejse fra udlandet med særfly, som det nationale flyselskab LOT (Polish Airlines) er ved at organisere. Det sker efter at den polske regering har tilbudt polakker at komme hjem på grund af den berømte corona-virus.

Udenrigsministeren oplyser, at man nu koncentrere sig om at få polakker hjem fra Norge, Vietnam, Thailand, Grækenland og Den Dominikanske Republik.

Cirka 1.400 polakker vendte hjem søndag, mens der i løbet af mandagen ventes cirka 4.000 polakker til Polen. De kom primært fra Tbilisi, London, Dublin, Barcelona, ​​Reykjavik, Cypern og Malta.

Tirsdag ventes det at polakker kommer tilbage fra Malta, Sri Lanka, London, Malaga, Tbilisi, Dublin og Cypern.

Sundhedsminister Łukasz Szumowski siger mandag eftermiddag, at antallet af tilfælde med corona i Polen er steget fra 150 i morges til fra 156 bekræftede tilfælde i eftermiddag. 800 mennesker er på hospitalet og cirka 8.000 var i karantæne. Tre mennesker er døde af virussen.

Læs mere herunder om, hvad polakker i udlandet rent praktisk gør, hvis de ønsker at komme hjem, selv om alle rutefly er aflyst.

LÆS MERE: LOT HENTER POLAKKER HJEM