3,3 millioner flygtninge fra Ukraine til Polen

Ukraine flygtninge
Færre ukrainske flygtning vælger at slå sig ned i Polen. Mange vælger Tyskland, som nu har over en million ukrainske statsborgere. Arkivfoto.

WARSZAWA: Torsdag meddelte de polske myndigheder at mere end 3,3 millioner flygtninge nu har passeret grænsen fra Ukraine.


Polen har nu taget imod over tre millioner flygtninge, eller mere præcist 3.317.000 personer fra Ukraine siden Rusland angreb Ukraine den 24. februar.

Onsdag ​​ankom 21.200 flygtninge fra Ukraine, mens der tirsdag var 18.100 mennesker der krydsede grænsen fra Ukraine. Langt de fleste af flygtningene er ukrainere, men der er også andre nationaliteter i blandt.

Særlov for flygtninge

Polen har indført en særlig lov, der omgående giver ukrainske flygtninge lovligt ophold i mindst 18 måneder, som også betyder fri adgang til sociale ydelser og adgang til undervisning.

Mange der flygter, vælger Polen, men de fleste polske store byer er fyldt til bristepunktet. Ukrainerne indkvarteres på hoteller og andre steder, hvor der kan tilbydes gode vilkår. De polske myndigheder opfordrer de tilrejsende til at søge mod de mindre polske byer, der også er billigere at opholde sig i.

90 procent af de som flygter er kvinder og børn, da mænd mellem 18 og 60 år skal melde sig som soldatertjeneste.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned