39-årig polak myrdet foran sin søn i Sverige

En 39-årig polak – Michael er blevet koldblodigt myrdet foran 12-årige søn. Det skete torsdag i den svenske hovedstad. Privatfoto.

STOCKHOLM: En 39-årig polak er blevet koldblodigt myrdet foran 12-årige søn af en bande i den svenske hovedstad torsdag.


En 39-årig polak – Michael er blevet koldblodigt myrdet foran 12-årige søn. Det skete torsdag i den svenske hovedstad.

39-årig polak og politikere

Den 39-årige Michałs død har fået svenske politikere på stribe til at møde op på gerningsstedet, for at ære og mindes den afdøde polak. Også den svenske statsminister var mødt op. Under besøget kom Socialdemokratiets formand Magdalena Andersson i konflikt med den myrdede mands søster og svoger.

– Jeg forstår, at du er vred og skuffet – sagde Andersson til polakkens pårørende. Så faldt ordvekslingen:

Hvad laver du her?

– Kan du forklare, hvad du laver her? Helt ærligt, hvad laver du her? – spurgte den 39-årige myrdede polaks svoger. Hun svarede, at hun var kommet for at tale med de mennesker og mindes den afdøde.

– Vi var til en debat, du organiserede, hvor vi spurgte dig, hvad du ville gøre ved volden. Hvad skete der, da kameraerne blev slukket? Hvornår var det? Det er et år siden, vi stillede disse spørgsmål? Og nu er min bror død. Men kameraerne er det vigtigste. Så jeg lader dig være alene med dem, sagde den 39-åriges knuste søster og forlod politikeren.

Den 39-årige var på vej til svømmehallen med sin 12-årige søn i bydelen Skarholmen, hvor han mødte en gruppe unge mennesker. Der var en ordveksling mellem ham og teenagerne, og så blev der affyret et skud mod polakken. Han døde foran sin 12-årige søn.

Michal var aktiv for at stoppe kriminaliteten i bydelen, skriver Aftonbladet. Han ville ikke have at sin søn skulle vokse op i et dybt kriminelt område af Sverige.

Svensk politi har ikke pågrebet gerningsmanden.

Politiet vil indlede sag mod Jaroslaw Kaczynski