458 nye covid-19 bekræftede tilfælde torsdag

Smittede i Polen
Der er ingen døde i Polen i dagens corona-tal, og der er kun 52 nye covid-19 smittede. Mange af de polske restriktioner er ophævet. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Corona-smitten driller fortsat I Polen. Det samlede antal corona-relaterede dødsfald i Polen er nu oppe på 1.655.


De polske myndigheder meddeler, at der torsdag var 458 nye tilfælde der er bekræftet med den berygtede covid-19 sygdom i kroppen, og fire relaterede dødsfald. Det samlede antal smittede er nu oppe på 42.038, men der er registreret 1.655 dødsfald, der er corona-relateret.

Af de ny tilfælde var de 184 fra Katowice-området med udspring fra kulminerne, ligesom der i Krakow og Zakopane er konstateret 99 nye tilfælde. I Warszawa området var der 32 nye tilfælde torsdag.

Fra 53 til 83 år

De seneste dødsfald er to mænd og to kvinder i alderen fra 53 til 83 år. De var alle alvorligt syge i forvejen.

Sundhedsministeriet meddelte også fredag ​​formiddag, at 1.617 COVID-19 patienter er på hospitalet, 61 af dem i respirator, mens 93.815 personer er i karantæne under mistanke for corona.

På den positive side, er 31.997 mennesker meldt raske efter at have været konstateret covid-19 syge.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts, og den 14. marts blev al international flytrafik forbudt. Siden er Polen gradvist blevet genåbnet.

Polen er det land i EU, efter Danmark, der økonomisk har klaret sig bedst igennem corona-krisen, og har dermed mindre brug for EU’s corona-hjælpepakke end lande i Sydeuropa. Som det ser ud i skrivende stund, for Polen lov at bruge corona-pengene til at bygge jernbaner og veje for.

Mere om corona-udviklingen i Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.