Adam Malysz hyldet efter sidste skihop

  Adam_Malysz_sidste_skihop_polennu

  Takket være Adam Malysz, er skihop blevet til en af de mest populære sportsgrene i Polen. Skihop konkurrencer har altid tiltrukket flere millioner polakker, og brudt rekorder i den polske tv-historie.


  ZAKOPANE: Den polske skihopper Adam Malysz har taget sit sidste skihop, og blev hyldet af kolleger og fans i den polske alpeby.


  Trods dårligt vejr hoppede Adam Malysz lørdag for 20.000 fans, deriblandt Polens præsident Bronislaw Komorowski, mod sine kolleger Sven Hannawald, Simon Amman og Andreas Goldberger.

  Alle elsker Adam Malysz

  Adam Malysz er den mest populære sportsmand i Polen. Han har vundet fire OL-medaljer, og fire VM titler, og blev hyldet i den polske alpeby Zakopane.

  Et nyt kapitel i livet

  Før sit afsluttende skihop, blev den 33-årige tidligere verdensmester, udnævnt som æresborger i Zakopane.

  Adam Malysz fik et sæt sølvbestik med sine initialer indgraveret. Giveren var den polske præsident, Bronislaw Komorowski, der var taget til Zakopane for at se den populære polaks sidste skihop. Efter polsk tradition giver man sølvbestik, når et menneske skal starte et nyt kapitel i sit liv – f.eks er det en almindelig gave til et polsk bryllup.

  Tv-rekord

  Skihop er, takket være Adam Malysz, blevet en af de mest populære sportsgrene i Polen. Rekordhøje seertal underbygger påstanden.

  Ved OL i Salt Lake City tiltrak skihop 13,8 millioner seer i Polen, det højest antal i polsk tv-historie.
  77 procent af de polakker, der havde fjernsynet tændt, heppede på den bedste polske skihopper nogensinde. Også ved andre lejligheder, har den nu tidligere polske skihopper, samlet over 10 millioner polakker til skihop for tv.