Alarmerende stigning i antallet af corona-smittede

Der er sket et moderat fald i antallet af corona-smittede, mens antallet af døde med covid-19 i kroppen er steget markant. Arkivfoto.

WARSZAWA: Torsdag blev yderligere 392 polakker bekræftet smittet med covid-19 virus, og 14 personer døde samme dag med den frygtede sygdom i kroppen.


Der er travlhed i den polske hospitals-sektor. Torsdag blev en af de værste corona-dage i Polen, med 392 nye tilfælde og hele 14 dødsfald.

59 døde med covid-19

Det samlede antal bekræftede dødsfald er nu oppe på 59. I alt er der 3.149 bekræftede tilfælde med smitte i Polen, selv om det virkelige antal skønnes at være langt højere. En af årsagerne er, at polakkerne mangler testmuligheder, ligesom der er stor mangel på andet udstyr, dragter og masker.

Debat i Sejmen

De seneste to corona-dødsfald var en 80-årig kvinde i Bytom i det sydlige Polen, samt en 87-årig kvinde i Poznań. Begge kvinder var syge i forvejen. Mens tabstallene i Polen vokser, skal det polske parlament Sejmen i dag stemme om hvorvidt præsidentvalget den 10. maj skal gennemføres alene med brevstemmer.

Et 210 kvadratmeter stort gavlmaleri i Warszawa udtrykker befolkningens støtte til de læger, sygeplejersker og andre, der arbejder i døgndrift for at redde menneskeliv som følge af corona-smitten. Det er mediegruppen naTemat.pl der står bag det store gavlmaleri med teksten: Ikke alle helte bærer en kappe! Foto: naTemat.pl.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN I POLEN HER