Ambassadør: Beslutningen om missilskjoldet bliver udsat

  USA_ambassadør_i_Polen_Victor_Ashe

  USAs ambassadør Victor Ashe har besøgt Redzikowo. Foto: US Embassy, Warsaw.


  Den kommende amerikanske præsident, Barack Obama, vil foretage en grundig gennemgang af projektet, før han træffer en endelig beslutning om missilskjoldet. Det oplyste USA ambassadør i Polen under et besøg i Redzikowo.


  USAs ambassadør har besøgt byen Redzikowo, som efter planen skal huse en raketbase i forbindelse med det amerikanske missilskjold.

  Ambassadør Victor Ashe deltog i et møde med byens borgere. Han kunne fortælle, at den endelige beslutning om raketskjoldet kan blive udskudt i flere måneder.

  Den kommende amerikanske præsident, Barack Obama, vil sætte sig grundigt ind i projektet, før han sætter det i gang. Ambassadøren forventer dog ikke, at Obama vil blokere for beslutningen.

  Bekymrede borgere

  Mange af de fremmødte havde ifølge Polish News Bulletin spørgsmål til ambassadøren. De var blandt andet beymrede for deres sikkerhed. Den russiske præsident Medvedev har for nylig truet med, at Rusland vil opstille raketter i Kaliningrad inklaven som modtræk mod missilskjoldet. Raketter, der bliver affyret fra Kaliningrad, kan nå Redzikowo på under et minut.

  Den amerikanske ambassadør forsikrede, at Redzikowo og det øvrige Polen vil blive beskyttet. “Polen er et medlem af NATO og vil som sådan blive beskyttet,” sagde Victor Ashe.

  Se hvor Redzikowo ligger