Ambassadør fortæller om det polske marked i Skjern

  ambassadoer_jysk_gdansk

  Danmarks ambassadør Ole Egberg Mikkelsen og ambassaden har bistået mange danske virksomheder i deres vej til de polske forbrugere. Her ses ambassadøren (i midten) under et besøg hos JYSK i Gdansk. Polen er det største marked for JYSK. Privatfoto.


  KØBENHAVN: Ambassadør Ole Egberg Mikkelsen fortæller om muligheder på det polske marked til erhvervsfolk i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.


  Danmarks ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen, rejser fra den polske hovedstad til Skjern i Vestjylland senere på måneden for at fortæller virksomhedsledere i Skjern-Ringkøbing Erhvervsråd om mulighederne på det polske marked. Det er det lokale erhvervsråd, der har inviteret den populære danske ambassadør til Vestjylland.

  Marked og politik

  Ole Egberg Mikkelsen vil på et formiddagsmøde den 31. august fortælle de vestjyske erhvervsfolk om markedsmulighederne i Polen og hvad ambassaden kan gøre for at bistå danske virksomheder i Polen. Danmarks ambassadør vil også give en aktuel orientering om den seneste udvikling i det polske politiske landskab. Interessen for Polen er øget markant, efter at den første direkte flyforbindelse fra Jylland til Polen blev etableret i Billund for to år siden. Fra lufthavnen i Billund kan man i år komme til Gdansk, Warszawa og Poznan.

  Dansk succes i Polen

  En lang række danske, og ikke mindst jyske virksomheder, har da også allerede stor succes på det polske marked. Polen er med årlige vækstrater på mellem tre og fire procent og med næsten 40 millioner indbyggere, blevet et stigende og købekraftigt marked. Det skønnes at cirka 500 danske virksomheder har etableret sig i Polen allerede.

  Vigtigere end Italien og Spanien

  Polen er Danmarks 9. største eksportmarked og har for længst overhalet lande som Italien, Spanien, Brasilien og Rusland. I år skønnes dansk eksport samlet set at stige med knap 10 procent.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Polens ambassadør 31. august