Amerikanske soldater rykker ind i Poznan

Amerikanske soldater rykker ind i Poznan i oktober, som skal være domicil for en ny kommandostation for US-soldater i Polen. Arkivfoto.

POZNAN: Polens femte største by bliver vært for en kommandopost for den amerikanske hærs femte korps. Soldaterne ankommer i oktober.


USA har valgt Polens femte største by Poznan, som nyt fremskudt hovedkvarter og kommandopost, for det femte amerikanske korps. Det meddeler den amerikanske ambassade i Warszawa.

Ikke en base

I en meddelelse onsdag aften skriver ambassaden, at det nye hovedkvarters primære opgave er at gennemføre operationel planlægning, missionskommando og tilsyn med de roterende NATO-styrker i Europa. I erklæringen skriver US-ambassadøren, at den nye kommandopost vil give yderligere kapacitet til støtte for allierede og partnere i regionen. Dermed betegnes det nye hovedkvarter ikke som en base, som NATO også har bedt om.

Polens første by

Poznan er også byen, der beskrives som Polens første by. Byen har også været kongeby, og er i dag en levende turist og erhvervsby.

USA valgte Poznan

De amerikanske soldater i byen er et led i en aftale fra sidste år, hvor USA lovede at yderligere 1.000 soldater vil blive udstationeret i Polen i år. Det er polakkerne selv, der skal betale for de tusind ekstra soldaters tilstedeværelse. I forvejen har USA cirka 4.500 soldater og andre medarbejdere i landet.

Duda: Stærkere garanti

– Det vil ikke bare være flere amerikanske soldater, og ikke bare mere amerikansk infrastruktur i vores land, men der vil være en stærkere garanti for, at vores soldater vil stå skulder ved skulder overfor enhver fare, uanset om det er Polen eller USA der bliver truet, sagde Andrzej Duda, da aftalen blev formaliseret før præsidentvalget i juni.

De amerikanske soldater rykker ind i Poznan i løbet af oktober.

Har du lyst til at læse mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.