Anden runde af lokal og regionalvalg afsluttet

Den populære TVP-vært Grzegorz Nawrocki afgav sin stemme i de polske lokal og regionalvalgs anden runde søndag. Værten ville dog ikke afsløre, hvor han havde sat sit kryds. Privatfoto.

WARSZAWA: Anden runde af lokal og regionalvalgene sluttede klokken 21.00. Exit poll viser at mange af regeringspartiets folk er valgt.


Anden runde af de polske lokal og regionalvalg er afsluttet. Ud fra exit polls tyder det på, at mange af Donald Tusks partifæller i Borgernes Platform (PO/KO) har sat sig på de større byer, efter anden valgrunde.

Tusk: Vi stopper ikke

Donald Tusk udsendte et X-tweet søndag aften:

– Poznań, Krakow, Wrocław, Rzeszów, Toruń, Zabrze, Konin, Kielce, Jelenia Góra, Zielona Góra, Radom, Elbląg – jeg tror, vi vandt anden runde. Vi stopper ikke!

Tvivl i Krakow

Exit poll for valget af borgmester i Krakow, viser meget tæt løb. Aleksander Miszalski har fået 51,1 procent af stemmerne i Kraków, mens hans rival Łukasz Gibała fik 48,9 procent. Det betyder, at det ligger indenfor den statistiske usikkerhed, hvorfor det endelige resultat bør afventes.

De endelige valgresultater ventes i løbet af mandag. Se resultater på link herunder.

LINK: Resultater anden runde – opdateres

 

Uanset resultatet af anden valgrunde, så er en ting sikkert: Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.