Antallet af dræbte på vejene falder i Polen

  Polen-trafik-ulykker

  Polen er fortsat et af de lande i EU, hvor der sker flest trafikulykker. Arkivfoto


  WARSZAWA: I løbet af de sidste 10 år er antallet af dræbte i trafikken i Polen med 42 procent. Polen ligger fortsat over gennemsnittet i EU


  3.202 personer mistede i 2014 livet i trafikken på de polske veje. Dermed er antallet af dræbte i trafikken faldet med 42 procent i løbet af de seneste ti år.

  I alt skete der sidste år 382.998 trafikulykker i Polen. Ud over de dræbte blev 42.545 kvæstede, fremgår det af en rapport, som Polens styrelse for trafiksikkerhed (KRBRD) har fremlagt for parlamentet.

  Tre procent af BNP

  De totale omkostninger ved trafikulykkerne beløber sig ifølge rapporten til 49,1 milliarder zloty, hvilket svarer til næsten tre procent af det polske bruttonationalprodukt (BNP).

  Biler, der ramte fodgængere, var skyld i 1.104 dødsfald og er dermed den mest almindelige årsag til drab i trafikken. Derefter følger sammenstød mellem biler (1.072), og biler, der kørte ind i træer (421).

  I de fleste tilfælde (2.255 dødsfald) havde bilens fører skylden i ulykken, og ofte var for høj fart en medvirkende årsag.

  Større fald i andre EU-lande

  Antallet af dræbte i trafikken ligger i Polen på 8,3 per 100.000 indbyggere, mens gennemsnittet i EU er 5,3.

  ”I de sidste ti år er antallet af ulykker og trafikdrab faldet markant i Polen, men faldet er mindre end i andre EU lande, sagde Agata Foks fra KRBRD ifølge polsk radio.

  I Polen er antallet af dræbte i trafikken per 100.000 indbyggere faldet med 42 procent i løbet af de seneste ti år, mens det tilsvarende tal for EU som gennemsnit er 46 procent.