Arek Onyszko: Polen har 38 millioner landstrænere

  polske_ob_maalmand_arek_onyszko_overvejer_at_flytte_til_polen

  Den 42-årige tidligere Superliga målmand, Arek Onyszko, skal kommenterer kampen mellem Danmark og Polen i aften for polske Polsat. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den tidligere polske målmand i den bedste danske række, Arek Onyszko, mener at der er 38 millioner fodbold landstrænere i Polen.


  Den tidligere Superliga-målmand polske Arek Onyszko tror på en god og offensiv kamp, når Danmark lørdag gæster Polen. Og selv om han har respekt for det danske hold, er alt andet end en polsk sejr en skuffelse, siger han til Tipsbladet.

  Halvdansker

  Få personer har et lige så godt kendskab til dansk og polsk fodbold og kultur som den polske målmand Arek Onyszko, der har spillet for Viborg, OB og FC Midtjylland. Den nu 42-årige polak taler stadig fint dansk og kalder sig tilmed for halvdansker.

  Rødt/hvidt og hvidt/rødt

  Arek Onyszko erkender, at han har følelser for begge nationer, men han håber som polak, på en sejr til Polen i aften.

  Kommentator

  Onyszko, der lørdag er på stadion og skal arbejde som ekspertkommentator for tv-stationen Polsat, har nærsturderet det danske hold, der gæster Polen. Og han er imponeret.

  Stor respekt

  – Vi har stor respekt for det danske hold. Jeg kender godt den nye træner på landsholdet, og jeg har også set mange kampe med landsholdet. Fordi jeg skal være kommentator til kampen, har jeg læst meget om det danske landshold og set video.

  Polen skal vinde

  – Der er 38 millioner mennesker i Polen, og der er 38 millioner mennesker, der har det sådan, at de ved bedre end landstræneren. Hvis Polen ikke vinder, bliver der dårlig stemning – specielt efter det kun blev til 2-2 mod Kasakhstan sidst. Danmark er et andet hold end Kasakhstan, og Polen har respekt, men på hjemmebane skal alle kampe bare vindes, siger Arek Onyszko og slår fast, at han under alle omstændigheder forventer en god kamp:

  – Hvis Danmark igen spiller 3-5-2, bliver det en sindssyg god kamp for tilskuerne. Så bliver det en meget åben kamp, hvor både Danmark og Polen vil angribe.

  LÆS HELE INTERVIEWET
  Tipsbladet: Onyszko om kampen mellem Danmark og Polen