Arrestordre mod bagmand i tyveriet fra Auschwitz

  arbeit_macht_frei_skiltet_tilbage_i_auschwitz_polennu

  Arbeit Macht Frei skiltet blev stjålet fra Auschwitz den 18. december sidste år. Tre dage senere blev det fundet igen i en skov, skåret op i tre dele. Foto: Auschwitz.


  OSWIECIM: Retten i Krakow besluttede i går, at udstede international arrestordre mod en svensker, for hans rolle i sagen om tyveriet af Arbeit March Frei-skiltet.


  Retten i Krakow har fundet materialet mod svenskeren Anders Hoegstrom, så belastende, at der nu er udstedt europæisk arrestordre, for hans rolle i tyveriet af Auschwitz berømte skilt.

  Polsk politi mener at han er bagmanden, og hverken polsk eller svensk politi har kunnet kommet i kontakt med svenskeren, der tilsyneladende er sunket i jorden.

  Tidligere afvist

  Polsk politi har tidligere bedt om, at få svenskeren eftersøgt. Dengang blev sagen afvist fordi der var stor uklarhed om svenskerens seneste opholdssted, og fordi beviserne dengang ikke var belastende nok.

  Nu har polsk politi fundet mere materiale, og retten har nu givet anklagemyndigheden medhold i at der skal udstedes en international arrestordre.

  Fem anholdte

  Arbeit Macht Frei skiltet fra indgangen til Auschwitz, blev stjålet 18. december sidste år, og fundet tre dage efter i en skov 600 kilometer fra Auschwitz.

  Fem polakker er anholdt for at udføre tyveriet, og de erkender sig skyldige. Svenskeren, der menes at være bagmanden, har tilknytning til nynazistiske kredse i Sverige.