Avis: Polen er et af de få sikre lande mod terror

  07_sol_strand_og_stettin_120

  Polen kan vente flere turister denne sommer, efter at en britisk avis har betegnet Polen som et ud af fem sikre lande i EU, der ikke er truet af terror. De tradtionelle feriesteder i Afrika og Asien har registreret en voldsom tilbagegang i antallet af turister. Den britiske avis venter at terror-truslen vil få mange europæere til at vælge Polen. Her er et billed fra en af de mange badestrande ved Sopot og Gdansk. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  LONDON: Polen er et af de få lande der ikke er truet af terror i EU, skriver det anerkendte britiske dagblad Daily Mail.


  Det britiske dagblad Daily Mail skriver at Polen er et ”relativt sikkert land” set i forhold til trusler om terror, som der er mange steder i verden.

  Fem lande i EU

  Bladet anbefaler Polen som et ud af en håndfulde lande i EU, der betragtes som sikre mod terrorangreb. De øvrige lande er – ifølge det anerkendte britiske dagblad: Slovenien, Lichtenstein, Malta og Island.

  Tomme turiststeder

  Terror truslen i Europa, Afrika og Asien spiller en afgørende rolle for valget af turistdestination. F.eks. ligger den egyptiske ferieby Sharm El Shiek nærmeste øde og turisttomt hen, efter terrorangreb i byen. Med anbefalingerne fra Daily Mail kan polakkerne sikkert regne med flere turister denne sommer.

  Sikkert, men…

  Daily Mail citere en rejsevejledning fra det britiske udenrigsministerium, hvori der står:

  – Der er en lav trussel for terrorisme (i Polen, red.), men du bør være opmærksom på den globale risiko for vilkårlige terrorangreb, som ofte er på offentlige steder, og især på steder hvor der er mange udlændinge og/eller turister.

  Læger og sygeplejersker

  Polen har deltaget i krigene i Irak og Afghanistan, men har siden holdt sig primært til assistance i form af læger og sygeplejersker. Polen er verdens største bidragsyder til internationale missioner, når det gælder de to faggrupper.

  Pas på i trafikken

  I samme vejledning advares briterne dog mod at det kan være farligt at køre i Polen. Landet har i mange år været det værste sted at køre bil på grund af mange ulykke, men en markant indsats fra politiets side, har fået Polen op af listen, og er nu kun det tredje værste sted i trafikken i EU.