Bandemedlemmer anholdt ved stor politiaktion

  Falsk eller ægte? De 27 anholdte er mistænkt for at have produceret en million 50- og 100 eurosedler. Trådene fører til den italienske mafia i Napoli. Arkivfoto.


  WROCLAW: Polsk politi har indenfor det seneste døgn anholdt 27 medlemmer af en internationale gangsterbande der trykker euro-sedler.


  Polsk og europæisk politi gennemførte i går en aktion, hvor 27 personer i Polen blevet anholdt og sigtet for trykning af eurosedler.

  Anholdelserne blev gennemført af mere end 300 politiagenter, der slog til på samme tid på en lang række adresser i Polen.

  150 mio euro

  Politiet har i længere tid fulgt banden, som man anslår, har produceret en million 50-euro sedler og mindst lige så mange 100-euro sedler.

  Napoli-mafia

  Banden har et organiseret netværk bag sig, som ved hjælp af kurerer, dagligt fordeler, eller fordelte, penge til Frankrig, Spanien og Italien. De falske sedler er spredt undervejs ved transaktioner på tankstationer, hoteller og i butikker.

  Politiet mener, at bandens hårde kerne sidder i Italien eller Spanien, og polsk politi har beviser for at også den italienske mafia i Napoli, er en del af det kriminelle netværk.

  Sedlerne er af meget høj kvalitet og derfor betragtes ’fangsten’ som en stor succes for det europæiske politisamarbejde og for polsk politi, der gennemførte hovedparten af anholdelserne.

  61 anholdt

  I en del af samme kriminelle netværk blev 61 personer anholdt i april af Wroclaw politi. De er stadig tilbageholdt mens to anklagemyndigheder gransker deres forhold.