Berømt polsk saltmine sætter ny besøgsrekord

  Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_i_Polen_polennu


  KRAKOW: Den gamle og berømte Wieliczka saltmine fra det 13. århundrede satte ny besøgsrekord sidste år.


  Den historiske saltmine i Wieliczka i nærheden af Krakow oplevede sidste år ny besøgsrekord, med 1.117.000 turister der kiggede forbi.

  Flest fra udlandet

  53 procent af de besøgende var fra udlandet. De fleste, 609.000, var britiske turister en stigning på 12 procent, efterfulgt af italienerne med 424.000 besøgende, en stigning på 4 procent.

  På de efterfølgende pladser i top-ti kom turister fra Frankrig, Korea, Rusland, Norge, Spanien, USA og Ungarn.

  Verdensberømt

  Direktør for Wieliczka Saltminen, Kajetan d’Obyrn, siger til det polske nyhedsbureau PAP, at næste 36 millioner mennesker har besøgt minen siden Anden Verdenskrig, hvor minen atter blev polsk, og det er den mest populære attraktion af sin art i verden.

  I fjor besøgte henved tusinde journalister fra hele verden minen, der er grundlagt i det 13. århundrede.

  Minearbejder for en dag

  Der er mere end 300 km minegange i minen, men 3,5 km er udlagt som sikker turistrute. Det er også muligt at arbejde som minearbejder for en dag i saltminen med kompetente instrukører.

  Verdens kulturarv

  Allerede under den 2. UNESCO-konference om verdens kulturarv blev den polske saltmine Wieliczka optaget på UNESCO’s liste over kultur-og naturarv. Sammen med det nærliggende Bochnia mine er det en af de ældste saltminer i verden, og de er desuden blandt verdens ældste virksomheder.