Beslutning om lukning af uddannelser i polsk udsættes

  thomas_rasmussen_lukning_polsk_ku_jens_moerch

  Studie- og karrierevejleder vej København Universitet, Thomas Rasmussen, er tilfreds med at der er en ny løsning på vej i forbindelse med polsk uddannelserne på København Universitet. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: De mange protester mod lukningen af polsk studierne i Danmark, har fået den ansvarlige til at finde nye veje, skriver Uniavisen.


  Dekanen på Københavns Universitets humanistiske fakultet, Ulf Hedetoft, der havde indstillet polsk studierne i Danmark til lukning, har nu ”kastet en livline” ud og ”åbnet for en proces”, skriver Uniavisen. Nu vil han overveje et mix af en fælles bachelor uddannelse sammen med Balkan-studierne og studierne i russisk. Og hele ideen skulle nu ifølge Uniavisen være, at studerende og undervisere skal inddrages i debatten.

  Selv om der måske stadig er håb for polsk, så bliver det en anden udgave end tidligere. Hvis indstillingen altså ændres. Eneste nye er at debatten fortsætter, så vidt polennu.dk erfarer.

  Studievejleder roser plan

  Men studie- og karrierevejleder Thomas Rasmussen, der selv er tidligere studerende på polsk, er begejstret for ideen om en fælles bachelor på instituttet. Til Uniavisen siger han:

  – Den tidligere snak om en fælles bachelor var jo fantastisk. Det ville være så naturligt at tage en bachelor i Østeuropastudier, for derefter at fortsætte på en kandidat i Østeuropastudier. Meget mere naturligt end at tage en bachelor i Balkanstudier og supplere med en kandidat i Østeuropastudier. Sprogundervisningen kan bevares samtidig med, at de studerende får mere fællesundervisning og bedre mulighed for at lære hinanden at kende og selv fortsætte det gode studiemiljø. Uddannelsen bliver naturligt tilskrevet mere relevans, og det kan være med til at ændre omverdenens opfattelse væsentligt, siger Thomas Rasmussen.

  Intet konkret

  Han har processen igennem troet på, at intet endnu var mejslet i granit, og har hele tiden håbet på fortsat mulighed for fordybelse i områdestudierne. Han mener nemlig, at det er universitetets pligt at opretholde de små sprogfag.

  Der er endnu ikke udmeldt noget mere konkret om processen.

  LÆS MERE
  Uniavisen: Polsk og balkanstudier får en chance til