Bestyrelsen for Eksportrådet på seminar i Polen


  WARSZAWA: I dag og i morgen er bestyrelsen for Eksportrådet på besøg i Polen for at møde danske virksomheder.


  I går kom det danske Eksportråds bestyrelse til den polske hovedstad for at stifte nærmere bekendtskab med det polske erhvervsklima, og de danske virksomheder i landet. I baggrunden for valget af netop Polen fremhæves, at 6 millioner polakker har samme eller større købekraft end en dansker, og at danske virksomheder investerede 20,8 mia. kr. i Polen i 2009.

  Mange danske

  JYSK er der, Netto er der, Niras og mange andre kendte danske virksomheder har etableret sig i Polen med succes. Det danske udenrigsministerium anslår, at cirka 500 danske virksomheder har slået sig ned i Polen. Landet er Danmarks tiende største handelspartner, og danske investorer er procentuelt den største gruppe af investorer i Polen.

  Polsk kollega

  Turen omfatter et møde hos den polske erhvervsfremmeorganisation PaiZ, det polske-skandinaviske handelskammer, samt en række danske virksomheder.

  I en pressemeddelelse fra den danske ambassade i Warszawa hedder det:

  – Når Eksportrådets bestyrelse rejser hjem, vil de have stiftet bekendtskab med, hvordan små og store danske virksomheder, hvis de får redskaberne til at afkode for eksempel sproglige, kulturelle og administrative barrierer, kan udnytte de gode produktions- og afsætningsmuligheder i Polen, hvor den økonomiske udvikling for alvor sker her og nu.