Biskop: Kaczynski udnytter Smolensk korset politisk

Biskop-Tadeusz-Pieronek

Den populære polske biskop Tadeusz Pieronek retter et skarpt angreb på Jaroslaw Kaczynski. Arkivfoto.


WARSZAWA: En af Polens mest anerkendte biskopper, går nu direkte til angreb på lederen af PiS, Jaroslaw Kaczynski, og beskylder ham for at misbruge Smolensk-ulykken og korset politisk.


En af Polens mest populære biskopper, Pieronek, beskylder nu åbent lederen af Lov og Retfærdighedspartiet, Jaroslaw Kaczynski, for at bruge konflikten om Smolensk korset som dække for hans svigtende vælgertilslutning i meningsmålingerne.

– Det er ulækkert, siger den populære biskop Pieronek til den polske udgave af The Times.

– Det er alene politiske handlinger, der ikke har til formål at minde de døde i Smolensk flykatastrofen, men kun at styrke én politisk fløj, siger Pieronek til The Times.

Godkendte flytning

Biskoppen godkendte beslutningen om at flytte Smolensk-korset i torsdags fra pladsen foran præsidentpaladset til kapellet. Han godkendte beslutningen, fordi han håbede på, at det ville bringe en ende på tvisten om korset, der har stået på sommeren over.

Præsidentpaladset oplyste i sidste uge, at korset vil blive i kapellet, indtil det på ’et passende tidspunkt’ kan flyttes til det aftalte sted ved Sct. Anne ‘s kirken i Warszawa.

Fastholder pladsen ved paladset

Jaroslaw Kaczynski mener, at korset skal blive ude foran præsidentpaladset som et evigt minde om de 96 polakker der døde i Smolensk den 10. april, hvor hans tvillingbror, tidligere præsident Lech Kaczynski og hans kone var blandt de omkomne.