Børn og unge holdes hjemme til efter påske

unge_polakker_er_aktive_på_internet_og_sociale_medier
Foråret synes at være på vej til Polen. Søndag kan temperaturerne nå 15 – 16 grader i de sydlige og vestlige dele af Polen. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

WARSZAWA: Fredag aften har den polske statsminister meddelt, at skoler, børnehaver, universitet og andre uddannelses steder forbliver lukkede til engang efter påske.

 


Den polske statsminister Mateusz Morawiecki har meddelt, at lukningen af børnehaver, skoler, klubber, gymnasier og universiteter fortsætter til i al fald efter påske. Det vil sige at skolerne slår dørene op igen tidligst 14. april. Det var planen at skolerne og institutionerne skulle slå dørene op igen den 25. marts.

Højere corona-bøde-takster

Meddelelsen fra statsministeren kom sammen med en indtrængende appel til polakkerne om at overholde den nye corona-lovgivning, hvilket er et problem i Polen som andre steder. Myndighederne har også fredag – på grund af den særlige corona-epidemi – fået særlige beføjelser, og bødetaksterne for at bryde karantæne-reglerne er hævet markant.

Præsidentvalg gennemføres

Statsministeren sagde også, at trods trusler fra den frygtede corona-virus, får det ikke indflydelse på gennemførelsen af præsidentvalget, der er udskrevet til den 10. maj, og med en mulig anden valgrunde den 24. maj. Valget vil blive gennemført, understregede statsministeren.

Gal mand eller kriminel?

Tidligere polsk statsminister og EU-præsident, Donald Tusk, der siden 11. marts har været i corona-karantæne, siger i en kommentar til wp.pl:

– Kun en gal mand eller en kriminel, kan gennemføre et valg midt under en epidemi.