Børsen i Warszawa bliver privatiseret

  børsen_i_warszawa_privatiseres

  Børsen i Warszawa er det mest dynamiske kapitalmarked i Central- og Østeuropa. Blandt andet skaber statens mange privatiseringer stor omsætning. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske stat vil sælge 64 procent af aktierne i Fondsbørsen i Warszawa. Privatiseringen forventes at indbringe op mod 1,5 milliarder zloty.


  Den største handelsplads for værdipapirer i Central og Østeuropa bliver nu delvist privatiseret.

  Det polske økonomiministerium har meddelt, at 64 procent af aktierne i den statsejede børs i Warszawa skal sælges til private investorer.

  Ministeriet forventer, at salget vil blive gennemført i løbet af det sidste kvartal af 2010.

  Tyskere trak sig

  Privatiseringen af børsen har været undervejs et stykke tid, og det har været på tale at sælge aktierne til en anden børsvirksomhed.

  Den tyske Deutsche Boerse var længe på tale som ny ejer, men trak sig for et års tid siden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  En halv mia. euro

  Reuters har spurgt en række analytikere om, hvilken værdi børsen i Warszawa repræsenterer.

  Deres vurdering ligger på et sted mellem 1,5 og 2,0 milliarder polske zloty (380 – 500 millioner euro).

  En realistisk vurdering vil være, at privatiseringen vil sikre den polske stat en indtægt i omegnen af 1,5 milliarder zloty.

  Led i privatiseringsprogram

  Polens minister for offentlig ejendom, Aleksander Grad, siger, at børsnoteringen af børsen repræsenterer et vigtigt skridt i landets privatiseringsprogram og økonomiske udvikling.

  – Polen er en levende og voksende økonomi. Børsen i Warszawa er kernen i udviklingen af vores lokale kapitalmarked, og den er den vigtigste platform for Polens omfattende privatiseringsprogram, siger Aleksander Grad.

  Centrum for kapital

  Børsens CEO, Ludwik Sobolewski, ser børsnoteringen som det seneste skridt i retning af at gøre Warszawas børs til centrum for kapitalmarkedet i Central- og Østeuropa.